Bugün, 19 Mart 2024 Salı

ÖNDER BALIKÇI


Yazlık sitede yasa-yönetmelikleri takan yok!


Size bugün, 1998 yılından beri yaz aylarında oturduğum Erdek´teki "Armağan Sitesi"nin son olağan genel kurulundan söz edeceğim.
Şemsi Kurtbay´ın divan başkanlığında, 08.07.2018 tarihinde gerçekleşen genel kurul toplantı tutanağının 10. maddesinde şöyle yazılmış, divan başkanı ve yazmanların imzasıyla:
"Sitemizde misafirhane ve market sözleşmesinin görüşülmesine geçildi. Misafirhanelerin devamı ya da sona erdirilmesi konusunda oylama yapılmasına, oylama biçiminin de açık mı, kapalı mı olması görüşülüp, oy birliği ile kapalı oylama yapılmasına karar verildi. Kapalı oylama sonunda 28 oy hayır, 10 oy evet çıkarak, tüm misafirhanelerin işletmesinin sona erdirilmesi kararı verildi. Ayrıca market işletmecisinin önerisi üzerine, market işletmesi devam edilmesi isteniyorsa 2 misafirhanenin ayrıca oylanması istendi. 2018-2019 dönem sonu toplantısında ayrıca karar verilmek üzere 20/18 oy çokluğu ile kabul edildi. Sezon sonunda, F bloktaki misafirhanelerin demirbaş ve anahtarlarının yönetime teslim edilmek üzere işletmelerin sona erdirilmesine karar verildi. C blok altında bulunan 2 misafirhanenin ise 2018-2019 döneminde 6.000 TL´ye, yapılan oylamada, oy çokluğu ile sezon ücreti olarak karar verildi. Market ve 2 misafirhanenin 2019-2020 döneminde de ayrıca durumunun ve ücretinin görüşülmesine karar verildi."
TÜMÜYLE YASA VE YÖNETMELİK DIŞI
Divan başkanı Şemsi Kurtbay ve iki yazmanın imzasıyla kat maliklerine dağıtılan bu tutanaktaki ifade, divan başkanının görevini kötüye kullandığını ve suç işlediğini açıkça ortaya koymaktadır. Çünkü tutanakta da belirtildiği gibi, genel kurulda, sitedeki misafirhanelerin devamı ya da sona erdirilmesi konusunda yapılan kapalı oylamada, SİTEDEKİ 5 MİSAFİRHANENİN DE İŞLETİLMEMESİ kararı çıkmıştır. Yani bu karar üzerine konunun orada kapanması gerekirdi. Ancak, o yasa ve yönetmelikleri çok iyi bildiğini öne sürerek, çok sayıda genel kurulu yönettiğini iddia eden divan başkanı Şemsi Kurtbay, site marketini işleten ailenin şiddetli itirazı üzerine, KAPALI OYLAMAYI HİÇE SAYARAK, market sahibinin, marketin yanındaki iki misafirhaneyi işletmesi konusunu açık oylamaya sunmuştur. Bunun sonucunda iki misafirhanenin, market işletmecisine, önümüzdeki 2019-2020 döneminde de verilmesi, 2 oy farkla kabul edilmiştir. Böylece divan başkanı Şemsi Kurtbay, kapalı oylama sonucu alınan "5 MİSAFİRHANENİN DE KİRALANMAMASI" kararını yok kabul edip, iki misafirhaneyi yeniden oylatarak suç işlemiştir.
GENEL KURUL KARARLARI YASA VE YÖNETMELİKLERİN ÜZERİNDE DEĞİL
Gelelim, konunun bir başka boyutuna.
"Armağan Sitesi"nde "misafirhane" ismi verilen, ancak aslında yıllardır "pansiyon" olarak kullandırılıp, sitenin marketini işletenlerin kişilerin işletmeleri sağlanan bu yerler, yıllar önce siteye ait lojmanlardı. Nitekim, imar planında da "site sakinlerinin yararlanacağı sosyal alan"lar olarak geçiyor. Ancak yıllar önceki site yönetimi, site sakinlerine sormadan, belediyeden habersiz, bu beş salonu bölüp, pansiyon durumuna dönüştürdü. Tamamen yasa ve yönetmeliklere aykırı şekilde. 12 yıldan beri siteyi yöneten Hasan Erkan tarafından, tapusuz olmasına karşın pansiyon olarak kullandırılan bu yerler hakkında mutlaka yasal işlemler yapılmalı, eski, yasal durumları olan "lokal" konumuna kavuşturulmalıdır. Tabii, bu yerlerin, hangi site yönetimi tarafından yasa ve yönetmeliklere aykırı biçimde bölündüğü de, bir önceki site yönetici Hüseyin Sarı dönemi de dahil olarak araştırılmalıdır.
Konunun bir diğer boyutu da şudur.
Site yöneticisi Hasan Erkan´a, "Siteye ait bu ortak kullanım alanlarını, yasa ve yönetmeliklere aykırı şekilde pansiyon olarak kullandıramazsın. Yoksa sorumlu ve suçlu olursun. Bu konuda yasal yollara başvuracağım" dediğimde, "Ben neden sorumlu olacağım? Bu konuda son kararı genel kurulumuz veriyor. Ben de kendimi böyle savunurum " diyerek işin içinden sıyrılacağını sanıyor. Oysa GENEL KURULLAR, YASA VE YÖNETMELİKLERİN ÜZERİNDE DEĞİLDİR. Yani yasa ve yönetmeliklere aykırı kararlar alamazlar. Alsalar bile geçerli olamaz. Site sakinlerinin lokal olarak kullanması gereken bu yerlerin pansiyon olarak işletilmesi konusunu genel kurulun gündemine getiren site yönetimleri açıkça SUÇ İŞLEMEKTEDİRLER.
Haklı olduğum bu konudaki yasal ve hukuksal mücadelemi sonuna dek sürdüreceğimden kimsenin kuşkusu olmasın.

Ahmet Velioğlu
16.09.2018 09:22:53
Şimdi bu haberden vatandaşa ne?.Varsa bir derdiniz yasal yollardan ilgili mercilere iletebilirdiniz.Şahsen benim Armağan Sitesinde olup bitenler çokta umurumdaydı!!!

  • BIST 100

    8723,07%0,06
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,10% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2235,54% -0,34
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44