Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

ÖNDER BALIKÇI


Yapılmayan ama yapılmış gösterilen genel kurul!

Topluma örnek olması gereken Bandırma Gazeteciler Cemiyeti(BGC), Bandırma’nın tarihinde yepyeni bir sayfa açtı! Tabii ki kötü örnek olarak!


Topluma örnek olması gereken Bandırma Gazeteciler Cemiyeti(BGC), Bandırma’nın tarihinde yepyeni bir sayfa açtı! Tabii ki kötü örnek olarak!

Bandırma’nın tarihinde acaba yapılmayan bir genel kurulu yapılmış olarak gösterip, “Dernekler Masası”na veren başka bir sivil toplum kuruluşu, dernek var mıdır? Yoktur elbette! Çünkü böyle bir sorumsuz davranış, hem o sivil toplum kuruluşunun veya derneğin kapatılmasına, hem de bu işi yapan yöneticilerin yargılanmalarına yol açar.

Olayı bir daha anlatalım.

Bandırma Gazeteciler Cemiyeti, 26 Şubat 2023’te, yapmadığı halde olağan genel kurulunu yaptığını ve yeni yönetim kurulunu seçtiğini “Dernekler Masası”na bildirmiş.

Şimdi gelelim, olayın sorumlularına.

Günlerden beri bu skandal olayı yazıyor ve Bandırma Gazeteciler Cemiyeti yöneticilerini hesap vermeye çağırıyorum. Suçluların telaşı içindeler ve yanıt veremiyorlar.

Tekrar soruyorum.

Yapılmayan ama yapıldığı “Dernekler Masası”na resmen bildirilen bu genel kurul için karar defterinde yönetim kurulundan kimlerin imzası var?

Bir genel kurulun yapılabilmesi için üyelere mutlaka duyuruda ve çağrıda bulunulması gerekiyor. Bu derneğin bir üyesi olarak biliyorum ki, cemiyet üyelerine genel kurul çağrısı hiçbir şekilde yapılmadı. Peki, yapıldığı öne sürülüp, “Dernekler Masası”na verilen dosyada yer alması gereken, genel kurula katılıp, oy kullandığı öne sürülen, eski deyimle “HAZİRUN LİSTESİ”nde hangi üyelerin isimleri ve her şeyden önemlisi “İMZALARI” var. Gerek karar defteri ve gerekse bu “Hazirun listesi”nde atılan imzalar “SAHTE” mi?

Tekrar altını çizerek belirteyim ki, 26 Şubat 2023’te yapıldığı öne sürülen ama yapılmayan genel kurulda(!) göreve seçildikleri öne sürülen başkan ve yönetim kurulu aslında “YOK HÜKMÜNDE”dir. Çünkü bu yönetim hukuka, yasa ve yönetmeliklere aykırı olarak, “KAĞIT ÜZERİNDE” gösterilmiştir. Yani şu anda cemiyet, “YÖNETİCİSİZ”dir. Bu nedenle dernek yönetimi adına ne bir karar, ne de yeni bir genel kurul kararı alınabilir. Derneğimizin üyesi, değerli kardeşim Can Emre’nin deyimiyle “26 Şubat 2023’te yapılan usulsüzlük ve hukuksuzlukla ortada bir başkan ve yönetim kurulu kalmamıştır. O tarihten itibaren de bu yöneticiler hakkında suç dönemi başlamıştır.”

Bu konuda yetkili makamlara suç duyurusunda bulunacağım. Ancak bu yazılarımın hepsi aslında yetkili makamlara bir ihbar niteliği taşımaktadır.

Yapılmadığı halde yapılmış gösterilip, açıkça “SUÇ İŞLENEN” bu genel kurul(!) dosyası mutlaka titizlikle irdelenip, karar defteri ve hazirun listesine(Genel kurula katıldığı öne sürülenler) imza atmış görülen üyelerin imzaları incelenmeli, sahte imza olup olmadığı mutlaka araştırılmalıdır.

Örneğin cemiyetin yönetim kurulunda, 2. Başkanlık görevlerinde bulunan Erdem Özcan ve Zeki Karadeniz’in, yapılmayan ama yapılmış gibi gösterilen bu genel kurul için karar defterinde imzalarının bulunmadığı gibi yapıldığı öne sürülüp, aslında yapılmayan genel kurul(!) ile ilgili hiçbir bilgilerinin olmadığını da biliyorum.

Üyesi olduğum bir cemiyetin, yöneticilerin elinde bu duruma düşürülmesi içimi acıtıyor ama herkesi eleştirme hakkına sahip bir gazeteci olarak bu duruma seyirci kalmayı ve susmayı da içime sindiremezdim.

Bu konunun takipçisi olup, gelişmeleri kamuoyunun gerçekleri öğrenme hakkı adına görev yapan bir gazeteci olarak kamuoyuna bilgi verme görev ve sorumluluğumu sürdüreceğim.

Tabii ki her yazımda belirttiğim gibi, nedense ısrarla susmayı sürdüren Bandırma Gazeteciler Cemiyeti’nde bu skandala imza atanların herhangi bir açıklamaları varsa onu da bekliyorum.

  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli

Balıkesir

04.05.2024

  • İMSAK 04:21
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 13:10
  • İKİNDİ 17:00
  • AKŞAM 20:12
  • YATSI 21:43