Bugün, 19 Mart 2024 Salı

ÖNDER BALIKÇI


Vurun ama dinleyin

Vurun ama dinleyin


Bandırma PTT Müdürlüğü`ne bağlı posta dağıtım servisine gelen gönderilerin, zamanında yerine ulaşmaması nedeniyle dağıtıcıların sık sık büyük eleştirilere uğradığı bir gerçek. Bu eleştirilere elbette ki hak veriyorum. Elbette ki, ben de, gönderilerimin zamanında yerine ulaşmasını, bana gelenleri ise gecikmeden almayı isterim. Ancak soruna, madalyonun bir diğer yönünden de bakmamız da yararlı olacaktır. Bandırma PTT Müdürlüğü personeli, hâlen yüzde 60-70 eksik konumda hizmet üretmeye çalışmaktadır. Müdürlüğün norm kadrosunda olması gereken 18 memur sayısına karşın sadece 7 memur görev yapmaktadır. 26 olması gereken dağıtıcı kadrosunda ise fiilen 19 kişi çalışmaktadır. Her dağıtıcıya, mahalleleri çok büyük olan Bandırma gibi bir kentte en az üç mahalleye dağıtım görevi düşmektedir. Zaman zaman görüştüğüm bu dağıtıcıların moralsiz, bitkin, gelecek için umutsuz olduklarını gürünce hem üzülüyorum, hem de içim acıyor. Hemen hemen hepsi, sabahleyin işe gelirken, adeta ayaklarının geriye gittiğini vurgulayıp, "Bırakın, bu kadar çok gönderi ve postayı zamanında yerine ulaştırmamız, tasnif etmeye bile yetişemiyoruz" derken, ayrıca, bazı kurum ve kuruluşların, gönderilerin üzerinde yer alan tarihten çok sonra kendilerine iletilen gönderilerin, gecikmelerinin sorumluluğunun da kendilerine yüklenmesine isyan ediyorlar. Hepsi, son günlerim moda deyimiyle "tükenmişlik sendromu" yaşamalarına karşın yine de büyük bir özveriyle ayakta kalmaya çalışıyorlar. Çok acil durumlar dışında izine ayrılma olanakları da yok. Hepsi, "Emekliliğimiz geldiğinde, bir gün daha fazla çalışmayız" diyorlar. Zaten emekliliği gelen de hemen ayrılıyor. PTT Müdürü Şefki Işıtan da, elindeki olanaklar ve malzemeyi en iyi şekilde kullanmaya çaba harcarken, o da, izin kullanmıyor. Çünkü, haklı olarak, "Personelime izin veremiyorken, benim izin kullanmam vicdanımı sızlatır" diye düşünüyor.
Posta dağıtıcıları, aslında "günâhkeçisi"nden farksız. Herkes, onlara yükleniyor.
Vurun ama dinleyin! Yukarıdaki gerçekleri düşünerek, işin kolayına kaçmayın.
Peki, çözüm nerede mi dersiniz? Elbette ki, Bandırma gibi büyük bir ilçede bulunan PTT personelinin sayısının arttırılmasında. Norm kadroyu yakalamasa bile buna yakın personelin, Bandırma`da görevlendirilmesinde. Geçtiğimiz aylarda özelleştirilip, anonim şirkete dönüşen PTT`nin, yeniden yapılanma sürecini tamamlamaya çalışırken, Bandırma`nın bu özel durumunu bir an önce görmesi gerekir. Çünkü bu hizmeti büyük bir özveriyle yürütmeye çalışırken, hak etmedikleri büyük eleştiri ve saldırılara uğrayan PTT personeli ve dağıtıcılarının, artık dayanacak güçleri kalmamıştır.
Merak ettiğim bir nokta da şu: Partisi merkezi iktidarda bulunan AKP Bandırma ilçe yönetimi, Bandırma`nın ihtiyacı olan PTT personel takviyesi için bugüne dek ne yapmıştır? Hiçbir şey! Eleştiri oklarını her fırsatta Sedat Pekel`in başkanlığındaki CHP yerel yönetimine yönelten Eşref Kasapoğlu`nun başkanlığındaki AKP ilçe yönetim kurulu, bu konuda iğneyi biraz da kendisine batırsa hiç de kötü olmaz. Bandırma PTT`sinin içinde bulunduğu personel yetersizliğini gidermekten acizbir ilçe yönetimi olur mu?
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,30% 0,55
  • EURO

    35,16% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,53% 0,66
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44