Bugün, 19 Mart 2024 Salı

ÖNDER BALIKÇI


Unutulmaz bir Karadeniz gezisi

Kaan Bingül´ün başkanlığındaki Bandırma Gazeteciler Cemiyeti (BGC)´nin, İçişleri Bakanlığı destekli ?Basın ve Kamuoyu Platformu? kapsamında Karadeniz´e gittik.


Kaan Bingül´ün başkanlığındaki Bandırma Gazeteciler Cemiyeti (BGC)´nin, İçişleri Bakanlığı destekli ?Basın ve Kamuoyu Platformu? kapsamında Karadeniz´e gittik. Çok hoş anılarla dolu, güzel bir program yaşadık. Güzel dostluklar edindik.

Trabzon´un ?Uzungöl?, Rize´nin ?Ayder? ve Artvin´in ?Karagöl? milli parklarını görme olanağı bulduk. Hepsinin yeri ayrıydı ama ?Karagöl?, beni daha çok etkiledi. Çünkü, ticari hesapları olmayan, doğallığı ve bakirliği korunmuştu. Göldeki aynalı sazan ve çok çeşitli akvaryum balıklarına ellerinizle ekmek yedirme olanağınız bile vardı.

Trabzon, Rize ve Artvin gazeteciler cemiyetlerinde çok sıcak şekilde karşılanıp ağırlandık.

Artvin Vali Yardımcısı ve Borçka Kaymakamı Ertuğrul Örnek ve Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ve Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Alkan´ın güler yüzleri ve konukseverliklerini hiç unutmayacağım.

ŞAVŞAT´IN YERİ AYRI

Artvin´in ilçelerinden Şavşat´a ayrıca değinmek isterim.

Bu şirin ilçeye gelirken, ilçenin girişinde, Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk tarafından karşılandık. Ardından, ilçe meydanına geldiğimizde şaşırdık. Çünkü, bizler için çok özel bir program hazırlanmıştı. Şavşat halk oyunları ekibi harika bir gösteri sundu. Bir bölümünde, belediye başkanı Öztürk ve Bandırmalı gazetecileri de arasına alarak gösteriye katan ekip, çok başarılıydı.

Şimdi, biraz da Şavşat´tan söz edeyim. 6.300 nüfusu bulunan ekip, ülkemizin ?sakin kent? unvanına sahip 14 ilçesinden biri. Ülkemizin ilk ?sakin kenti?, İzmir´in Seferihisar´ın ardından, ülkemizin bu unvana sahip bulunan ilçeleri arasına Şavşat da, onuncu olarak katılmış. Çok sıcakkanlı bir belediye başkanı olan Ahmet Sinan Öztürk, hâlen 30 ülkedeki, toplam 230 ?sakin kent?in 14´ünün Türkiye´de bulunduğuna işaret etti. Bu unvana sahip olmak için mimariden, eğlenceye ve yaşam tarzına dek 70 kriter arandığının altını çizen Öztürk, ?Sakin Kent´lerin özelliği, yavaş ve kaliteli yaşamak, kendisi üretim, bunu hakça paylaşmaktır? dedi. ?Sakin Kent?lerin amblemini ?salyangoz?un oluşturduğunu vurgulayan Öztürk, şunları söyledi:

?Salyangozun sert olan dış kabuğu, kendisini korur. Bu koruyuculuk, kentlerin geleneksel değerlerine sahip çıkmalarını gösterir. Salyangozun antenleri, çağdaşlığa ve teknolojiye açık olduğunu ortaya koyar. Salyangoz, ilerlerken arkasında iz bırakır. Bu izler, kentlerin geçmişten, geleceğe taşıma anlamına gelir. İşte bu nedenle de ?Sakin Kent? amblemi, salyangoz olarak belirlenmiştir.?

Şavşat´ın nüfusu biraz yaşlı olsa da gerçekten çok sıcak ve konuk sever kişilerden oluşuyor.

Bu arada, yine çok sıcak bir yöneticiyle tanıştık. Şavşat Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı.

Herhalde hemşehrilik bağı çekti. Çünkü, Kaymakam Ambarcı, Bandırmalıydı. İki yıldır Şavşat´ta görev yapan Ambarcı, annesi ve babasının hâlen Bandırma´da oturduğunu, ağabeyinin ise Bandırma´daki ?Merih Eczanesi?ni işlettiğini belirtti. Bandırmalı Kaymakam, Şavşat programımız sırasında bizleri hiç yalnız bırakmadı.

BATUM´A DA GEÇTİK

Karadeniz ziyaretimiz sırasında, bir fırsat yaratarak, Batum´a da geçtik. Böylece kara sınırımızdan yurt dışına çıkmış olduk. Birkaç saatlik bu ziyaret sırasında, teleferikle kenti yukarıdan görme olanağı bulduk. Ayrıca, Batum´un çok uzun plaj sahilini gördüğümüz gibi, ?Ali ve Nino? anıtı da bizi çok etkiledi. Bu arada, Kıbrıs´tan sonra Batum´da da kumar sektörünün çok geliştiğini öğrendik.

TRABZONSPOR MAÇINI İZLEDİK

Tabii, Trabzon´da, Trabzonspor´un Kayserispor´a 3-2 yenildiği maçı da izleme olanağımız oldu. Gerçekten bol gollü ve çekişmeli bir maç oldu.

Kısacası, çok güzel anlar ve anılarla dolu bir Karadeniz gezisi yaşadık.

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44