Bugün, 19 Mart 2024 Salı

ÖNDER BALIKÇI


TEMAD´A yapılan adaletsizlik

17 Ekim ?Dünya Astsubaylar Günü? ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği´nin (TEMAD) kuruluşunun 31. yılıydı.


17 Ekim ?Dünya Astsubaylar Günü? ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği´nin (TEMAD) kuruluşunun 31. yılıydı.
1993 yılında kurulan TEMAD Erdek Şubesi, ?Dünya Astsubaylar Günü? ve derneklerinin kuruluş yıldönümünü, Ankara´daki terör katliamı nedeniyle, sade bir şekilde kutladı. Ahmet Eraslan´ın başkanlığındaki dernek şubesi, eski kurucu başkanları Necdet Vardar başta olmak üzere hasta durumda bulunan eski üyelerini evlerinde ziyareti ihmal etmeyerek, vefa örneği gösterdi.
Uzun süredir yazmak istiyordum, fırsat olmadı. Erdek Belediye Başkanlığı tarafından, TEMAD Erdek Şubesi´ne haksızlık ve adaletsizlik yapıldı. Konuyu açıklayalım.
Yalı Mahallesi, Kumluyalı Caddesi´nde bulunan TEMAD Şubesi dernek binasının saç çatısı, haziran ayı içindeki bir fırtına sırasında uçup yola düşünce, Erdek Belediye Başkanlığı, bunu gerekçe göstererek, binanın, en geç 2 Temmuz 2015 gününe dek yıkılarak boşaltılmasını istedi. Belediye Başkan Yardımcısı Hulusi Ay imzasıyla derneğe gönderilen yazıda, bu yapının, park-rekreasyon alanı içinde bulunduğuna dikkat çekildi. Dernek başkanı Ahmet Eraslan, Erdek Belediye Başkanlığına, 24.06.2015´te gönderdiği yazıda, dernek binasının tahliyesi ve yıkımının, yeni bir yer bulunup içerideki eşyalarının taşınabilmesi için 2 Temmuz 2015´ten daha ileri bir tarihe ertelenmesini istedi. Konuyla ilgili olarak, aynı tarihte, Erdek Kaymakamlığına da bir bilgi yazısı gönderildi. Ancak sonuç değişmedi. Belediye, bu uzatma istediğini kabul etmeyince dernek yönetimi, dört yıl süreyle oturdukları binalarını, 2 Temmuz´da yıkarak, oradan çıkmak zorunda kaldı.
Ama aynı konumda, aynı sırada, yine ?park-rekreasyon alanı içinde bulunan Şehir Kulübü´ne dokunulmadı. Kulübün, binanın tahliye edilmesi süresinin yaz sonuna dek uzatılması isteği, belediye tarafından uygun görüldü ve bina, hâlâ hizmetini sürdürüyor. Yani tam bir çifte standart!
Kesinlikle yanlış anlaşılmasın. Bu yazının amacı asla, çok iyi dostum olan Av. Yüksel Güvenen´in başkanlığındaki Şehir Kulübü´nün de oradan çıkarılmasına yönelik değildir. Zaten, bu konuda beni en iyi anlayacak kişinin de, yıllarca haklıdan yana davalara avukat olarak girerek, haksızlık ve adaletsizliklere karşı savunmalar yapan, ?düşene bir tekme de ben atmam? diyerek, icra davalarını bile almayan Güvenen olduğunu biliyorum.
Ancak ortada çok açık bir haksızlık, adaletsizlik ve çifte standart vardır. Anlaşılan o ki, Erdek Belediye Başkanlığı, birtakım yanlış yönlendirmelerle olaya siyasal olarak bakıp TEMAD Erdek Şubesi başkanı ve yönetimini AKP´li olarak görüyor ve cezalandırıyor. Ancak bu bakış açısı doğru değildir. Başkan ve yönetim kurulunun, AKP sempatizanı olup olmadığını bilemem. Hatta kişisel olarak böyle olduğunu da sanmıyorum. Ama bildiğim konu şudur ki, kamu yararına kurulan bir dernek olan TEMAD´da, her partiye oy veren kişiler vardır. Her şeyden önemlisi de TEMAD üyeleri, bu vatanın birlik ve beraberliği, bölünmez bütünlüğü için ellerinden gelen çabayı harcayan, her zaman Atatürk ilke ve devrimlerini, laik Türkiye Cumhuriyeti´ni savunan, onur ve gurur duyulması gereken kişilerdir.
Erdek Belediyesi´ne bu adaletsiz ve haksız, çifte standartlı uygulama hiç yakışmamıştır.

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,30% 0,55
  • EURO

    35,16% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,53% 0,66
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44