Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

S. Taygun ERTAN


Sözde Bu da Başkan İşte!

30 Ağustos Pazar günü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de "ZAFER Bayramı?mız coşku ile kutlanacak.


Merhaba sevgili okurlar,
30 Ağustos Pazar günü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de "ZAFER Bayramı?mız coşku ile kutlanacak.
Ülkemizin zor bir dönemden geçtiği şu günlerde, Atatürkçü Düşünce Derneği Erdek Şubesi de bir etkinlik düzenlemiş ve 30 Ağustos Pazar günü ?meşale yürüyüşü? yapacaklarmış. Güzel, yapsınlar tabii ki, hem de bu etkinliğe tüm halkımız katılsın. Ancak işin garip yanı, her yerde ?ADD Erdek Şube Başkanıyım? diye caka satan sözüm ona başkan bey, örgütlenmenin ne demek olduğunu, nasıl örgütlenileceğini bilmiyor sanırım. Belediyeden yapılan anons ve eline aldığı düz A/4 kağıdına 30 punto ile iki satır yazı yazmakla olmaz bu işler.
Etkinlikten birkaç gün önce gelirsin, basına bir açıklama yaparsın veya yazılı bir evrak bırakır, haber yapılmasını istersin, duyuru metni düzenlersin, onu bırakırsın. Hiçbirini yapamıyorsan da "OKEY" oynamaya tek bir kahvehaneye değil de, her gün farklı kahvehanelere giderek, insanlara sözlü olarak duyurursun.
Sanırım son seçenek size daha uygun gelebilir.
Başkan bey, yalnız bana yaptığınız gibi insanlara selam bile vermeden, suratına bakmadan, elinizdeki iki satır yazıyı insanların suratına tutup okutarak da duyuru yapamaz ve örgütlenemezsiniz.
Pazar günü yürüyüş yapılacak. Başkan bey, cuma günü sokaktan geçerken A/4 kağıdını suratıma tutuyor. Kağıtta iki satır yazı. ?Haber yaparsanız yapın? diyor. Emriniz olur, bay başkan!
Sevgili okurlar,
Haber yapmak sorun değil de, utanmadan, ?haberiniz yok mu?? diye sorması garibime gitti.
Beyefendi, ?Sayim Alkazak´a söylemiştim ben? diyor. Başkan bey! Ne yaygın, ne de yerel basına bu şekilde bir gazeteciyle rastgele yolda karşılaştığınızda söylemekle duyuru yapılmaz. Gazeteler ne Sayim Alkazak´a bağlı çalışır, ne Önder Balıkçı´ya, ne de herhangi bir gazeteciye ... Gazetelerin, yönetimleri vardır, çünkü. Mail atacaksınız, programı açıklayacaksınız, gazeteye duyuru metni göndereceksiniz. Hani, şu Polem Otel´de düzenlediğiniz gecenin ardından koşa koşa ?teşekkür ilanı? vermeye geldiğiniz gibi.
Üzüldüğüm tek bir gerçek var: Türkiye´de olduğu gibi ilçemizde sivil toplum kuruluşları kimlerin eline kalmış...
Belki gazetenin sokağından geçmese, aklına basına haber vermek bile gelmeyecek başkan beyin.
Ne diyelim, kendisi bilir. Her zamanki gibi 100 - 200 kişiyle yürüyüş yapıp, "1500- 2000 kişi vardık. Erdek´i salladık!" diye mübalağa yapmaktan öteye geçemeyeceğini görmek için falcı olmaya gerek yok. Bakın, bu derneğin, sözüm ona diğer etkinliklerine?Cumhuriyet alanında toplanan 10-15 kişinin önünde okunmaya çalışılan bir basın açıklaması, o kadar! Ne o, Atatürkçü Düşünce Derneği, etkinlik yaptı!
Ee, ne yapalım, bu da başkan işte! Atatürkçü Düşünce Derneği, bu başkanın yönetiminde mi Erdek´te büyüyüp güçlenecek? Aidatlarıyla derneklerini güçlendirmeye çalışan üyelere de, şubeye de yazık oluyor.

ışık aktaş
5.09.2015 15:07:23
Yürüyüşe tüm yazlıkcılar katıldık-kalabalıktı,çoşkuluydu,Bayramlar kaldırıldığı için ,halk bayramını kendi kutluyor.sıra 29 ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında.

  • BIST 100

    9530,47%-0,18
  • DOLAR

    32,48% 0,12
  • EURO

    34,69% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2480,00% -0,24
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 1,16
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu

Balıkesir

18.04.2024

  • İMSAK 04:40
  • GÜNEŞ 06:13
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:53
  • AKŞAM 19:54
  • YATSI 21:20