Bugün, 19 Mart 2024 Salı

ÖNDER BALIKÇI


Şimdi Asa düşünsün!

Şimdi Asa düşünsün!


162 sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`nin genel kurulunda yönetim kurulu seçimini Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı`nın başkan adayı olduğu liste kazandı. Hem de tartışmaya meydan bırakmayacak şekilde, net! Öncelikle sayın Sarı`yı kutluyoruz. Çünkü, bu seçimi ondan başkası kazanamazdı. Seçimi, Sarı’nın karizması ve seçime inatla asılması kazandı. “Sonunu düşünen kahraman olamaz” diyen Sarı, risk almayı da seviyor.
Bu yazımda, seçimi kaybedenler üzerinde de durmak istiyorum.
Seçimi öncelikle Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa kaybetti. Gerçekten sevdiğim Hüseyin Durak`ın listesini desteklemek uğruna açıkça taraf olan Asa, birliğe bağlı sekiz kooperatiften yedisinin genel kurullarına katıldığı halde Erdek Kooperatifi`nin genel kuruluna gelmeyi bile göze alamadı. Bir birlik başkanının, herhangi bir aday lehine taraf olmasının yanlışlığını Erdek`teki bu genel kurul, bir kez daha ibret verici biçimde ortaya koydu.
Bu seçimi, AKP kaybetti. Şimdi, her ne kadar, "Biz, Hüseyin Durak`ın listesine açık destek vermedik" gibi garip savunmalara yönelecek olsalar da, kazın ayağı öyle değil! AKP, Durak’ın listesini açıkça destekledi. Sarı kaybetseydi, başta AKP zafer çığlıkları atmayacak mıydı? AKP, Hüseyin Sarı`ya karşı üstelik sosyal demokrat bir kafa yapısına sahip Hüseyin Durak`ın listesini bile destekleyip yine hüsrana uğruyorlarsa yandı gülüm keten helva! AKP Erdek ilçe yönetiminin, son dönemde seçim kaybetmekten başı döndü. Böylece Murat Sever de yenilgiyle tanıştı.
Bu seçimi, Hüseyin Durak`ın yönetim kurulu listesinde yer alan MHP İlçe Başkanı Murat Çolak kaybetti. Böylece, ilk girdiği bu seçimde de başarısız oldu. Aslında, MHP İlçe Başkanı olarak, bu seçimde yer alması bence hiç doğru değildi, Çolak`ın. Sanıyorum, Çolak`ın bu yanlışı, kendi partisinde de sorgulanacaktır.
Seçimi elbette ki Hüseyin Durak da kaybetti. Ancak burada bir parantez açmak istiyorum. Sayın Durak, bu seçimde Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa`nın da kurbanı oldu. Asa`nın, kendisine açıkça destek verip onunla köy köy, kahve kahve dolaşmasından pek mutlu olduğunu da düşünmüyorum, Durak`ın. Çünkü, Asa`nın gölgesinde girilecek bir seçimin, kendisine yarardan çok zarar getireceğini, eski bir politikacı olan Durak bilmeyecek de, kim bilecek? Ama anladığım kadarıyla yapamadı, Asa`ya, "Sen, köşeye çekil başkanım" diyemedi. İnanıyorum ki, Asa, Marmarabirlik`in tarihinde ilk kez bir başkanın taraf olarak girdiği bu seçime karışmasa, Hüseyin Durak, hem daha çok oy alabilir, hem de Hüseyin Sarı, seçime "prestij" gözüyle bakmaz ve seçime bu kadar asılmazdı. Gerçekten beyefendi kişiliğiyle sevdiğim sayın Hüseyin Durak`a, içtenlikle "geçmiş olsun" diyorum. Sayın Durak, genel kurulda hem kişiliği, hem de genel kurul atmosferinin çok aleyhinde bulunması nedeniyle etkili bir konuşma da yapamadı.
Seçimi, Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa ile nedense(!) kol kola giren, ancak genel kurula bile gelemeyen bazı medya mensupları da kaybetti.
Gelelim, şimdi neler olacağına. Bildiğim, tanıdığım Hüseyin Sarı, seçimde hiç gereksiz şekilde taraf olan Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa`nın bu tutumunu yanına bırakmaz. Sayın Asa, "Benim görev sürem 2018`de bitiyor" diyor ya, her zamanki kuşkuculuğu içinde. Bilmem, 2018`de ne olur? Asa, koltuğunu o güne dek veya o yıl koruyabilir mi? Kahve falında değil, gerçekten yol görünüyor, Asa`ya, bugün mü desem, yarın mı desem! Tabii, Hüseyin Sarı`nın başkanlığındaki yeni yönetimi yumuşatır ve aralarındaki buzları eritebilir mi bilmem ama köprüleri bu kadar attıktan sonra o da zor görünüyor.
Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’nde düzenlediği basın toplantısında Asa’ya, “Seçimde taraf oldunuz. Ya, seçimi Sarı kazanırsa onunla nasıl çalışacaksınız?” diye sormuş ve “ Bunu O düşünsün” yanıtını almıştım.
Bence şimdi, Asa düşünsün!

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,30% 0,55
  • EURO

    35,16% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,53% 0,66
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44