Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Hilmi ÇETİN


SİCİLİ KABARIK YAHUDİLER

Yahudilerle Müslümanlar ilk olarak Medine´de karşılaşmışlar, Peygamberimiz oradaki Yahudilerle ve diğer din mensuplarıyla Medine antlaşması yapmıştır.


 Yahudilerle Müslümanlar ilk olarak Medine´de karşılaşmışlar, Peygamberimiz oradaki Yahudilerle ve diğer din mensuplarıyla Medine antlaşması yapmıştır. Bu antlaşmaya göre Yahudiler, Medine Şehir Devletinin bir unsuru kabul edilmiş, hakları muhafaza edilmiş ve dinlerini rahatça yaşama imkanı tanınmıştır. İlk yıllar dostane bir şekilde yürüyen ilişkiler, Yahudilerin bir Müslümanı öldürmesi, Mekkeli müşrikleri Müslümanlara karşı kışkırtmaları ve hainliklere başlamaları sebebiyle bozulmuştur.
Yahudiler düşmanlıklarını Bedir savaşı sonrası açık etmişlerdir. Peygamberimiz hainliklerinden dolayı ceza olarak Nadiroğulları Yahudilerini Medine´den sürgün etmiştir. Aynı şekilde bir başka Yahudi topluluk olan Kurayzaoğulları da, Hendek savaşı sırasında Müslümanlara ihanet edip; Müslümanlar Mekke´den gelen müşriklerle mücadele ederlerken, şehrin içinden Müslümanları çökertmeye çalışmışlardır. Bu ihanetin cezası da ellerindeki Tevrat hükümlerine görev verilmiş; erkekleri öldürülmüş, kadın ve çocukları esir alınmış, mallarına ganimet olarak el konulmuştur.
Tüm bunların yanında Medine´de Yahudilerle yakın komşuluklar kurulmuş ve sosyal ilişkiler muhafaza edilmeye çalışılmıştır. Alışveriş, ortaklık, borç alıp verme, ziyaretleşme yapılmıştır. Müslümanlara, Yahudi kadınlarla evlenme ve kestikleri hayvanların etlerini yiyebilme izni verilmiştir. Müşriklere nazaran bozulmuş da olsa kutsal kitapları olduğu için, Yahudilere Hristiyanlarla birlikte Kur´an´da ?EY EHL-İ KİTAP´ diye hitap edilmiştir. Ancak Allah inançları olsa ve kendilerince ibadet yapsalar bile, son peygamber Hz.Muhammed(sav)´e iman etmemeleri nedeniyle hak yolda değillerdir. Ahirette ebedî azaba uğrayacaklardır.
Tarih boyunca fitnenin ve zulmün faili olan Yahudiler, kendilerine gönderilen peygamberleri inkâr edip öldürmüşlerdir. Evet, sicili hayli kabarık olan Peygamber katili Yahudiler, günümüzde de kadın ve çocuklar dahil olmak üzere masum insanlara zulmetmekte, onları öldürmektedir.
Kudüs ve Mescid-i Aksa ecdadımızın yönetimi altında barış yurdu iken Yahudiler, 1948´den itibaren herkesin gözü önünde orman kanunu uygulayarak bu topraklara hakim olmaya çalışmaktadırlar. Yahudiler Arz-ı Mev´ûd´a (vaadedilmiş topraklar) ulaşmak için hiçbir sınır tanımamaktadırlar.
Yahudilerin gasp etmeye çalıştıkları Mescid-i Aksa, yeryüzünde inşa edilen ikinci mescittir. Mescid-i Aksa´yı Hz. Süleyman inşa etmiştir. Bugünkü ağlama duvarı denilen duvarın bu yapıdan kaldığına inanılmaktadır. Hristiyanlar için de bu mescid, Hz.İsa´nın çarmıha gerildiği yer olması itibariyle kutsaldır.
Müslümanlar için Mescid-i Aksa, Peygamberimizin isrâ olayını yaşadığı, peygamberlere namaz kıldırdığı yer ve ilk kıblemiz olması nedeniyle önemlidir, kıymetlidir, Müslümanlarındır. Aynı zamanda peygamberimiz Mescid-i Aksa´da kılınan bir namazın diğer mescitlerde kılınan bir namazdan elli bin kat faziletli olduğunu haber vermiştir.
Bu sebeplerle, Kudüs ve Mescid-i Aksa bizim dışımızdaki bir mevzu değil; tam olarak her müslümanın iç mevzusudur. Kaybedersek Peygamberimize(sav), Hz.Ömer´e, Selahaddin Eyyûbî´ye, Yavuz Sultan Selim´e vefasızlık etmiş oluruz. Onların emanetini korumamış oluruz.
Yüce Allah İslam ümmetine içtimai ve siyasi birlik lûtfederek bütün emanetleri korumayı nasip etsin. Son günlerde alınan kararlar uyanışımıza vesile olsun. Hayırlı cumalar diliyorum.

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,25
  • EURO

    35,09% 0,72
  • GRAM ALTIN

    2273,04% 0,89
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli

Balıkesir

28.03.2024

  • İMSAK 05:27
  • GÜNEŞ 06:52
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:49
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:54