Bugün, 19 Mart 2024 Salı

ÖNDER BALIKÇI


Öztaylan, Erdek´te gürledi!

AKP´nin eski Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan, partisinin iki Balıkesir Milletvekili Mahmut Poyrazlı ve Ali Aydınlıoğlu ile birlikte Erdek ilçe örgütünde yapılan toplantıya katılmış...


AKP´nin eski Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan, partisinin iki Balıkesir Milletvekili Mahmut Poyrazlı ve Ali Aydınlıoğlu ile birlikte Erdek ilçe örgütünde yapılan toplantıya katılmış ve buradaki konuşmasında yine esmiş, gürlemiş! Anlaşılıyor ki, genel seçimde milletvekilliği aday listesinin dışında kalmasına çok öfkeli, Öztaylan. Bunun sorumluluğunu, partisinin içindeki çekişmelere bağlarken, kendisi hakkında, ?Onun adaylığı, Bandırma´da partimize oy kaybettiriyor? sözleri onu çok etkilemiş. Onun adaylığının, partisine oy kaybettirip kaybettirmediğini bilemem ama bildiğim bir şey şu ki, Öztaylan, liste dışında kalınca, Eşref Kasapoğlu´nun başkanlığındaki AKP Bandırma ilçe örgütü, seçime hiç asılmadı. Sema Kırcı´nın adaylığını içine hiç sindiremedi. Hâlen de öyle. Kırcı ile Kasapoğlu´nun ciddi hiçbir bağlantısı yok. Çünkü, çok sevdiği ve kopmamak için elinden geleni yaptığı AKP Bandırma ilçe başkanlığında, Öztaylan´ın sayesinde oturduğunu çok iyi biliyor, Kasapoğlu. Bunun için de, onun için varsa yoksa Öztaylan! Şimdi, erken seçimde, yine Öztaylan´ın listeye girebilmesinin sağlanması, Eşrefoğlu için en önemli hedef. Bunu sağlarsa, koltuğunu koruyacağını düşünüyor. Öztaylan´ın, bu arada, AKP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ile arasını hiç bozmayarak, onun gücünden yararlanmaya çalışmasını da unutmamak gerekir. Ancak, AKP Genel Merkezi, Kasapoğlu ve Öztaylan´ın, Sema Kırcı´ya karşı tavrını mutlaka görüyordur. Bilmem, erken seçimde, ?Sen git Kırcı, sen gel Öztaylan? der mi? Çünkü demesi için ortada bir neden olmalı. Öztaylan´ın adaylığının, Bandırma ve yöresinde AKP´ye artı oy getirdiğini ortaya koyan hiçbir gösterge yok ki, yine onun milletvekilliği adaylığında ısrar edilsin. Tam tersi, bir erken seçimde AKP Genel Merkezi, Bandırma´dan yepyeni ve yıpranmamış bir adayla ortaya çıkabilir. Bence de hiç yanlış olmaz.
Öztaylan, Erdek´teki konuşmasında, kayınçosu, Erdek´in eski belediye başkanı Hüseyin Aysan´ı da övmüş. Kayınçosunu aday yaptığı için kendisini, Erdek´te oy kaybına neden olduğu düşüncesiyle eleştirenlere, ?Son seçimde, Erdek´te partimizin oy oranı % 28´e düştü. Oysa Aysan, belediye başkanı seçilirken, % 47 oy almıştı? demiş. Tamam arkadaş da, sen, 2009 yılında seçilen Aysan´ın % 47 oy aldığını söylerken, neden aynı Aysan´ın, 2014 seçiminde, CHP adayı Hüseyin Sarı karşısında seçim kaybederken 8 bin oy farkla seçimden hüsranla ayrıldığından söz etmiyorsun? 2014 yerel seçiminde CHP, Erdek´te % 52 oyla, 64 yıl sonra seçiminin birinci partisi olurken, Hüseyin Aysan´ın adaylığında girilen seçimde AKP´nin, sadece % 36 oy aldığını dile getirmiyorsun? 2009 seçimini mecliste CHP, başkanlıkta Erdek´te Aysan kazanırken, 2014 seçiminde belediye başkan adayınız Aysan değil de, Abuzittin Bey miydi, yoksa?
Siyaset, ülkemizde ne yazık ki, bazı kişiler için ?meslek? olarak görülüyor, yıllardır. Yıllarca milletvekilliği, belediye başkanlığı görevlerinde kalanlar bile ?artık, köşeme çekilerek, gençlere yol açayım, yeni isimlere fırsat tanıyayım, partime ağabeylik yapayım? diye düşünmüyor ve ?kaybettiğim koltukları nasıl olur da yeniden ele geçiririm? hesabı içinde bulunuyorlar. Sanki, bu görevlere onlardan daha fazla layık kimse yok! Hepsi, sanki ?Bulunmadık Hint Kumaşı!?
Eski vekil Öztaylan, Erdek´te, partisinin ilçe binasında yaptığı konuşmanın sonunda, partililerine, ?herkes aklını başına toplasın? demiş.
Bence de!

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,30% 0,55
  • EURO

    35,16% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,53% 0,66
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44