Bugün, 19 Mart 2024 Salı

ÖNDER BALIKÇI


Önemli Bir Seminerin Ardından

Önemli Bir Seminerin Ardından


Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC)-Konrad Stiftung (KAS) işbirliğiyle Bandırma`da gerçekleşen "67.Yerel  Gazetecilikte Meslek İçi Eğitim Semineri" çok yararlı geçti. Seminere, Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Bilecik, Manisa ve Kütahya illerinden gelen 100 dolayında yerel medya çalışanı katıldı. Gazeteci ve akademisyenlerden oluşan değerli konuşmacılar, yerel medya çalışanlarını, meslekleriyle ilgili konularda bilgilendirip, deneyimlerini aktardılar. Kısacası çok yararlı bir seminerdi.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 16 yıldan beri, Konrad AdenauerStiftung ile birlikte Trabzon`dan Adana`ya, İzmir`den Van`a dek ülkemizin dört bir yanında bu seminerleri düzenliyor. Buna paralel olarak da seminerlere 8 bine yakın yerel medya çalışanın katıldı. 23 Kasım 2013 günü gerçekleşen 67. seminer ile birlikte Bandırma, bu seminerlere ikinci kez ev sahipliği yaptı.  2002 yılında, Bandırma`mızda, yine böyle bir seminer, Nail Güreli`nin başkanlığındaki Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenmişti. 23 Kasım 2013 günü, Bandırma`da seminer düzenlenmesi önerimi kırmayarak, hemen "evet" diyen TGC`nin değerli başkanı sayın Turgay Olcayto`ya, Genel Sekreter sayın Sibel Güneş`e ve yönetim kuruluna, bana sevgi ve güvenleri nedeniyle sonsuz teşekkür etmek boynumun borcu.
Yıllardan beri değerli gazetecileri, başta TGC Başkanı Turgay Olcayto, Nail Güreli, Orhan Erinç, Tufan Türenç olmak üzere ne zaman davet etsem, beni kırmayarak, koşa koşa geliyorlar. Sağ olsunlar, var olsunlar!Bu dostluklarını, bana sevgi ve güvenlerini yaşamımın sonuna dek unutmayacağım.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti benim için "mutlu bir aile ocağı. 1999 yılından bu yana bu ocağa katılmanın mutluluğunu hiçbir şeye değişmem.
Gazetecilikte vefanın son derece önemli olduğuna inanıyorum. Hele hele meslek büyüklerine saygı, son derece gereklidir. Bandırma`da, gazeteciliğe ilk başladığım yıllarda, basın toplantılarının ardından, konuşmacıya soru yöneltebilme sırasının bize gelmesi için meslek büyüklerimiz İzzettin Yaşbek`lerin, Ahmet Özbek`lerin,  Basri Atılganer`lerin, İzzettin Pesen`lerin, SayimAlkazak`ların sorularını sormalarını nasıl da beklerdik. Şimdi, meslek büyüklerine ne sevgi kaldı, ne de saygı! Basın toplantılarına bir bakın, anlarsınız. Artık kimse, soru sormak için ağabeylerini beklemiyor. Mesleğe daha yeni başlamış bir arkadaş, hemen ortaya atılıyor. Yalnız basın toplantıları mı? Meslek büyüklerine sevgisizlik ve saygısızlık, gazeteciliğin her alanında almış başını gidiyor. Son yıllarda mesleğin her alanda yozlaşmasının yanı sıra vefasızlık boyutu da çok ayrı ve önemli bir sorun. Pek düzelecek gibi de görülmüyor.
Biz, yeniden dönelim, Bandırma`da düzenlenen 67. Yerel Medya Semineri`ne…Bu semineri, Bandırma`da düzenleyen sayın Turgay Olcayto`nun başkanlığındaki TGC yönetimine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu arada bir teşekkürümüz de, seminerimizin açış konuşmalarını gerçekleştiren Bandırma Kaymakamı sayın Ali Mantı ve Belediye Başkanı sayın Sedat Pekel`e…Onların da, bu toplantımıza katılmalarından onur duyduk.
  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44