Bugün, 19 Mart 2024 Salı

ÖNDER BALIKÇI


Ne Aysancıyım, ne de Sarıcı

Ne Aysancıyım, ne de Sarıcı


Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Erdek Şubesi`nin genel kurul sonucunu değerlendirdim, geçtiğimiz günlerde. Sâkine Kılıç yönetiminden bir tepki, bir alınma, bir kırgınlık, bir öfke, bir afra tafra…Şaşırtıcı!
Peki, ben ne demişim. Genel kurula başkan adayı olarak katılan, bir telefon konuşması dışında hiç görüp, tanımadığım Güven Özbek`in, hemen hemen hazırlıksız girdiği başkanlık yarışında, Sâkine Kılıç`tan bir oy az alarak, başarılı olduğunu düşündüğümü yazmışım.

Bu sonuç üzerinde de, Sâkine Kılıç yönetiminin, özeleştiride bulunması gerektiğini belirtmişim. Bir de, Güven Özbek`in, genel kurulla ilgili iki noktaya itirazını, gazetecilik mesleği gereği dile getirmişim.
Ardından da, Sâkine Kılıç yönetiminde yer alan kişilerin, bu değerlendirmeler üzerindeki itirazlarını yansıtıyorum, yanıt hakkının kutsallığına inanarak…
Türkiye`de nedense koltuklar çok değerli. Başta siyasiler olmak üzere herkes, yapıştığı koltukları yitirmemek için adeta onlara yapışıyor. Yöneltilen her çeşit yapıcı eleştiriye bile tahammül edemeyerek, hemen dişlerini gösteriyor. Alkışlarsan, senden iyisi yok, eleştirirsen, yandın! Ama kimse kusura bakmasın, benden de bu anlayışa ödün yok!
Erdek, ilginç bir kent. 
Diyelim ki, Hüseyin Sarı`yı eleştirdiniz, hemen etiketiniz hazır: "Zaten o, Hüseyin Aysan`cı canım!"
Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ve belediyenin bazı uygulamalarının yanlışlığına mı değindiniz. "Kraldan çok kralcılar"ın damgası gecikmez: "Canım, zaten o da solcu! Tabii, Hüseyin Sarı`nın yanında yer alacak!"
Sevgili dostlarım, bayanlar, baylar!
Bunları inanın hiç umursamıyorum. Çünkü vicdanım rahat! 
Yeri geldi, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ı, asla karalamadan, hakaret etmeden, yapıcı şekilde eleştirdim, gerektiğinde yine eleştireceğim. Sayın Aysan, yüzüme karşı bir gün olsun, eleştirilerime yönelik kırgınlık göstermedi. En azından bana hissettirmedi. Hüseyin Sarı`yı, 10 yıllık belediye başkanlığı döneminde, kayıtsız şartsız yanında olup, hep alkışlayan bazı kişilerin tersine, doğruları ve yanlışları ile değerlendirdim, yapıcı olarak eleştirdim. Bu eleştiriler karşısında sayın Sarı`dan en küçük bir tepkiyi bırakın, bana karşı yüzünde bile en küçük bir değişiklik görmedim. Tam tersine her zaman saygı gördüm. 
Kısacası, gerek sayın Aysan, gerekse sayın Sarı, gazetecilik görevimi evrensel meslek ilkeleri doğrultusunda gerçekleştirdiğimi, buna paralel şekilde mesleğime ne siyasi, ne de dünya görüşümü karıştırmamaya özen gösterdiğimi çok iyi bilirler. "Demokrasinin olmazsa olmaz koşulu" olarak bilinen basın ve "demokrasinin kılcal damarları" olarak nitelenen yerel basını özümsemeleri nedeniyle sayın Aysan ve sayın Sarı, benim açımdan kutlanmayı hak ediyorlar.
Keşke, bu "demokrasi kültürü"nü kendi aralarında da göstererek, "Erdek sevdâlısı" iki siyasetçi olarak, ilçenin çıkarları konusunda her zaman el ele verebilmeyi gerçekleştirebilseler! Ama olmuyor, nedense!
Kimse şu gerçeği unutmasın ki, gazeteciler de "kamu görevi" yapan kişilerdir. Elbette, her meslek dalında olduğu gibi gazetecilik mesleğinde de, yanlış işler yapanlar, kişisel çıkarlar peşinde koşanlar vardır. Ben, 1972 yılından beri süren gazetecilik yaşamımda asla onlardan biri olmadım. Çünkü gazeteciliğin, kamunun çıkarlarını korumaya çalışan, zamana karşı gerçekleştirilen çok kutsal bir meslek olduğunu hiçbir zaman unutmadım.
Anne tarafından Erdekliyim. Çocukluğumun en güzel yaz tatillerini Erdek`te, anneannemin evinde geçirdim. Hâlen tüm yazlarım, Erdek`te geçiyor. Yani, ben de Erdek sevdâlılarından biriyim. Erdek`te çok sayıda akrabam var.
Demem odur ki sevgili dostlarım. Erdek`e asla ihânet edemem. Bu nedenledir ki, bir gazeteci olarak kendime göre doğrularımı, hiç çekinmeden, kimseden korkmadan, dengeleri koruma çabası içine girmeden kaleme alırım.
Kısacası, ben ne Aysan`cıyım, ne Sarı`cı! Erdek partiliyim! Tüm Aysan`cı ve Sarı`cıların bilgilerine sunarım, efendim!
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,30% 0,55
  • EURO

    35,16% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,53% 0,66
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44