Bugün, 19 Mart 2024 Salı

ÖNDER BALIKÇI


Namık Havutça

Namık Havutça


12 Haziran 2011`de gerçekleştirilecek milletvekilliği genel seçimleri öncesinde partiler, milletvekilliği adaylarını Yüksek Seçim Kurulu`na bildirdiler. Bu bildirim sonucunda, Bandırma`nın siyasi tarihinde bir ilk`e daha imza atıldı. CHP`den Eğitimci-Avukat Namık Havutça, Balıkesir ilinin milletvekilliği aday listesinde, birinci sırada yer buldu. Yıllardır, Bandırma`daki siyasi partilerin, Bandırma adayları ikinci sırada yer aldığında adeta sevinç çığlıkları attığı düşünülürse, Havutça`nın, birinci sıra milletvekilliği adaylığının değeri çok daha iyi anlaşılır sanırım.
Havutça, bu yeri hak etmiyor mu? Sonuna dek hak ediyor, elbette ki!
1957 yılında, Bandırma`ya bağlı Musakça Köyü`nde, çiftçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Havutça ile yıllara dayanan bir dostluğumuz bulunuyor. Adana`da, sosyal bilgiler öğretmenliği yaparken, henüz 21 yaşında iken TÖB-DER yöneticisi olması nedeniyle 12 Eylül 1980 askeri darbe sonucu, 1402`lik olarak öğretmenlik görevine son verilen Havutça ile 1980-1986 yılları arasında mesleğinden uzaklaştırıldığı dönemde tanıştım. GERÇEK Gazetesi`nde görev yaptığım o yıllarda, zaman zaman Havutça ile görüşürdük. 1986 yılında, Danıştay kararı ile yeniden Adana`daki görevine dönen Havutça, ardından Bandırma`ya atandı. Eğitim-İş ve Eğitim-Sen`in yönetim kurullarında görev aldı. 1996 yılında İstanbul Üniversitesi, Hukuk Fakültesi`ni bitiren Havutça, serbest avukat ve öğretmen olarak her iki mesleği de birlikte götürdü. Bir dönem, Eğitim-Sen Bandırma Temsilciliği Başkanlığı`nı yaptı. Belediye Meclis Üyeliği ve İl Genel Meclisi Üyeliği görevlerinin ardından şimdi de, çok onurlu bir görev olan Milletvekilliği koltuğuna oturmak için gün sayıyor. Havutça, milletvekilliğine çok yakışacak. Çünkü, yıllardır siyasi çizgisinde hiçbir zikzak yaşamadı. Her görevini, tutarlılık ve sorumluluk duygusu içinde yerine getirme çabası içinde oldu. Milletvekilliği görevine kendini adım adım hazırlarken, hep örgütçülük yanı ağır bastı. Örgüte inandı, güvendi. Hiçbir zaman, parti genel merkez yöneticilerine yaranmaya çalışmak gibi yapay arayışlar içine girmedi. Hep, bildiği, inandığı doğruları savundu. İnsanlara hiçbir zaman tepeden bakmayarak, alçakgönüllü kişiliğini korudu. İnsanları hep çok iyi dinleyerek, anlamaya çalıştı. Atatürk ilke ve devrimleri ışığında, hep çağdaşlaşmadan yana oldu, gericiliğe prim vermedi. Sürekli olarak mücadelenin içinde bulundu. Adeta toprağı tırnakları ile kazırcasına, bugünlere adım adım gelirken, çok büyük haksızlıklara, kalbindeki yaralara aldırmadan göğüs gerdi. Ülkemizde,  gerçek anlamda herkesin özgür ve hukukun güvencesinde, sosyal devletin olanaklarından âdil ve eşit yararlanacağı, gerçek ve ileri demokrasinin yaşama geçirileceği konusunda inancını hiç yitirmedi.
Namık Havutça, sosyal, mesleki ve özel yaşamının yanı sıra görev üstlendiği tüm sivil toplum örgütlerinde bana olduğu gibi herkese güven verdi. Avukatlık mesleğinde de, kendisi gibi her zaman güven veren, dürüst bir kişiliğe sahip bulunan Avukat Ramazan Şenol ile birlikte çalışarak, bu meslekte örnek oldu. Bu arada, görev yaptığı alanlardaki konuşmalarıyla da iyi bir hatip olduğunu kanıtladı. İnanıyorum ki, Havutça`nın önderliğindeki CHP Balıkesir listesi, tüm örgütün el ele vermesiyle, 12 Haziran seçimlerinde büyük bir başarıya imza atarken, en az üç milletvekilliğini elde edecek, hatta dördüncü milletvekilliğini zorlayacaktır. Namık Havutça`yı yürekten kutluyor ve başarılarının süreceğine inancımı vurguluyorum.
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,30% 0,55
  • EURO

    35,16% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,53% 0,66
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44