Bugün, 19 Mart 2024 Salı

ÖNDER BALIKÇI


Nail ağabeyi özleyeceğim


Nail Güreli denilince aklıma öncelikle mesleğine tutkun, meslek ilkeleri ve ahlâkından, zaman ve koşullar ne olursa olsun asla ödün vermeyen, örnek ve duayen bir gazeteci geliyor. Meslekte, içindeki amatör heyecanını hiç yitirmedi.
Nail ağabeyle dostluğumuz, 1990´lı yıllarda başladı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti´ne üyelik rozetimi, düzenlenen bir gecede takarken ne kadar gururlanmıştım.
Nail Güreli, gerçekten de dost canlısıydı. O´nu kim bilir kaç kez, Bandırma, Balıkesir ve Erdek´te düzenlediğimiz paneller ve etkinliklere davet ettim. Hepsine de, hiç karşılık beklemeksizin, elinde kimseye taşıtmadığı tahta bavuluyla koşa koşa geldi. Çağırdığım panellere gelmeden önce bana hep ?moderatör sen olacaksın, değil mi?? diye sorardı. Moderatörlüğünü üstlendiğim bu panellerde, onunla yan yana oturmanın, aynı masayı paylaşmanın mutluluğunu sözcüklerle nasıl anlatabilirim.
Nail ağabeye ?tek kişilik ordu? ismi de çok yakışmıştı. Bunu, özellikle POSTA gazetesinde yayınlanan röportajları sırasında, Bandırma´da çok iyi gözlemiştim. Önceden belirlediği esnaf dükkânlarına tek tek girip küçük defterine aldığı notları daha sonra benim görev yaptığım GERÇEK Gazetesi´nde redakte ederek yazmıştı. ?Bu çeşit söyleşiler, haberler, zaman yitirilmeden yazılmalı? derdi. Bu söyleşiler sırasında bir yoğurtçu dükkanın sahibi, çıkarken Nail ağabeyin eline, büyük bir torba içinde yoğurt, peynir, zeytin gibi özel hediyeler tutuşturmaya çalıştığında nasıl da öfkelenmiş, ?Bu yaptığın doğru değil. Ben, işimi yapıyorum ve bu meslekten para kazanıyorum. Bana bunları vermen doğru değil? diyerek hediyeleri geri çevirmişti. Mesleğin saygınlığından hiç ödün vermezdi.
Anne tarafından Bandırmalı olduğunu sık sık dile getirirdi. Bandırma´ya geldiği bir gün, dayısı olan eski Çınarlı Mahallesi muhtarı Turhan Çevik´i, benimle birlikte evinde ziyaret etmiştik.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti´nin yıllardır düzenlediği ?Yerel medya seminerleri?nde Güreli´nin konuşmalarını dikkatle dinler ve notlar alırdım. Çok alçakgönüllüydü. Bu seminerlerde, kendisinden çok şeyler öğrendiğimizi belirttiğimizde, ?Karşılıklı iletişim yoluyla ben de sizlerden çok şey öğreniyorum? yanıtını verirdi. Bu seminerlerden birinde, gazetecinin, röportaj yapmak için randevu istediği kişilere tam zamanında gitmesi gerektiğinin altını, yaşadığı bir olayı dile getirerek çizmişti.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti´nin yayın organı BİZİM GAZETE´yi de O kurmuştu. Bu gazetede yıllardır köşe yazılarım, haberlerim ve söyleşilerim yayınlanıyor.
Haftada en azından iki kez telefonla arayıp hatırını sorardım. Çok memnun olurdu. Zaman zaman da o arar, ?Önder, Bandırma´da ne var, ne yok?? diye sorardı. Son iki-üç aydır, rahatsızlığı nedeniyle telefonlarıma çıkamıyordu. Bir gün, cemiyetimizin başkanı Turgay Olcayto´ya sorduğumda, ?Önder, telefonlara yanıt verecek durumu yok. Nail ağabeyinin durumu iyi değil? deyince durumun önemini anlamıştım.
Gazetecilikteki idollerimin başlarında gelen Nail ağabeyi hiç unutmayacak ve O´nu çok özleyeceğim. Aklıma, her zaman, ?Nasılsın, Nail ağabey?? diye sorduğumda, ?İyi olmak zorundayız, Önder. Daha yapacak işlerimiz var? yanıtı gelecek.
Işıklar içinde uyusun!

/resimler/2016-11/1/2252580905687.jpg

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,30% 0,55
  • EURO

    35,16% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,53% 0,66
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44