Bugün, 19 Mart 2024 Salı

ÖNDER BALIKÇI


Mutluyuz, gururluyuz

Mutluyuz, gururluyuz


1975 yılında kuruldu, YENİ ERDEK. Dile kolay, 37 yıl olmuş!
Tuncay Ertan ve Ahmet Öksüzoğlu`nun el ele vermesiyle, Erdek ve yöresinin her çeşit sorununun çözümüne, bir kamu hizmeti yaparak katkı sağlamaktı, amaçları…Bu amaçla ter döktüler, özveriyle çaba harcadılar, YENİ ERDEK`i yaşattılar. Minnet borçluyuz onlara…
Artık bayrak bizde…Bu bayrağı, aynı onların gerçekleştirdiği gibi korumak ve daha da doruklara yüksetmek hedefiyle çaba harcıyoruz. 
Yaşamını uzun yıllar haftalık olarak sürdürmesinin ardından artık her gün sizlerle buluşan YENİ ERDEK, tam bir ekip çalışmasının eseri olarak elinize ulaşıyor. Yıllarını gazetecik mesleğine vermelerine karşın bu ekip, bugün hâlâ amatör bir ruh içinde, heyecanla görev yapıyor, bu çatı altında…
Zaman zaman Erhan Göçmen ile Erdek ve yöresinin sorunları üzerinde söyleşide bulunurken, gözlerindeki büyük heyecanı ve Erdek tutkusunu görüyorum. Zaten gerek haberleri ve gerekse köşe yazılarında, bu hiçbir zaman tükenmeyecek sevgi ve heyecanı görmek mümkün.
Kemal Şekerci kardeşimle konuşuyorum, aynı sevgi ve heyecanı hemen yakalıyorum. Erdek`in çıkarlarına aykırı olabilecek bir habere ulaştığında, gecenin ilerleyen saatlerinde bile olsa telefonla bana ulaşarak, ya bilgi aktarıyor, ya da eğer Erdek`teysem, "Hocam, bana gelebilir misiniz? Buluşup, konuyu değerlendirebilir miyiz?" diyor. Gitmez miyim hiç, onlar gibi bir "Erdek sevdâlısı" olarak…
İşte, YENİ ERDEK`in Erdek ve yöresiyle buluşmasında çok önemli katkıları bulunan iki pırlanta gibi genç: Taygun-Tuncay Ertan kardeşler…Bir gün olsun, saygısızlıklarını görmedim. Ben de, çok iyi bir aile terbiyesi görmüş bu kardeşlerime sevgimi hiç eksik etmediğim gibi meslekle ilgili her çeşit deneyimimi de aktarıyorum. YENİ ERDEK`in geleceği, Taygun ve Tuncay…Bu bayrağı, ileride babaları Yaşar Mehmet Âkif Ertan`dan alarak, daha da yükseklere taşıyacaklarından asla kuşkum yok. Zaten bu sorumluluğu, hâlen omuzlarında taşıdıklarını, gösterdikleri büyük çabayla kanıtlıyorlar.
Gelelim, YENİ ERDEK`in sahibi Yaşar Mehmet Âkif Ertan`a…Her zaman saygılı ve efendi kişiliğiyle sevgimi kazandı. Para yerine gerçek dost biriktirmeye özen gösteren bir kişilik. Yardıma gereksinim duyan gerçek dostlarına, iki eli kanda olsa koşan bir yapıda. Tabii, YENİ ERDEK`in temel direği O! Gazetenin, zengin bir içerikte ve iyi bir sayfa düzeniyle yayınlanıp, değerli okurlarımızın ellerine ulaşmasında en büyük pay sahibi olarak kutlanmayı hak ediyor.
Sözün kısası değerli okurlarımız, YENİ ERDEK ailesi, kuruluşundan bu yana büyük bir sorumluluk duygusu içinde, Erdek ve yöresinin sorunlarını çözümüne katkı sağlamayı amaçlarken, her partiye aynı uzaklıkta bulunuyor. Sayfaları, isteyen herkesin düşüncelerini yansıtmaya açık. 
YENİ ERDEK, hiçbir zaman "dediğim dedik!" anlayışında olmadı. "Zamana karşı yarış" mesleği olarak da bilinen gazetecilik mesleği içinde, yanlışa düştüğü anlarda, hiçbir komplekse kapılmadan, hatasından dönmeyi bildi. Kutsal "yanıt hakkı"na da hep saygılı oldu.
YENİ ERDEK, kendini hiçbir kişi ve kuruluşa kullandırmadı, kullandırmayacak.
YENİ ERDEK, bağımsızlığına paralel şekilde tarafsız bir yayın organı, aynı zamanda. Taraf olduğu tek nokta, Atatürk ilke ve devrimleri ile laik Türkiye Cumhuriyeti`ne bilinçle sahip çıkmak ve vatanın bölünmez bütünlüğünden asla ödün vermemek.
37. yılımızı geride bıraktığımız şu günlerde mutlu ve gururlu olmak hakkımız değil mi?
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,30% 0,55
  • EURO

    35,16% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,53% 0,66
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44