Bugün, 19 Mart 2024 Salı

ÖNDER BALIKÇI


Mutluluğum ve teşekkürüm

?Gazetecilik Sevdam? isimli kitabımın imza günü ve söyleşisine çok kalabalık bir topluluğun katılması ve bu etkinlik sırasında hakkımda çok olumlu düşünce ve duyguların dile getirilmesi beni de aynı ölçüde duygulandırdı.


?Gazetecilik Sevdam? isimli kitabımın imza günü ve söyleşisine çok kalabalık bir topluluğun katılması ve bu etkinlik sırasında hakkımda çok olumlu düşünce ve duyguların dile getirilmesi beni de aynı ölçüde duygulandırdı.
?Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri? kapsamında, eski iskeledeki nikah salonunda gerçekleşen etkinlikte salon tamamen doluydu. Öyle ki, yalnız Bandırma´dan değil, komşu ilçe Erdek´ten de gelen konuklar vardı. Erdek´in değerli İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çatak ve Erdek Belediyesi adına etkinliğe katılan belediye meclis üyesi Canan Kırdar da salondaydı.
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın, Umre ziyareti nedeniyle hazır bulunamadığı etkinlikte başkanlık makamını başkan vekili Sami Türkmen temsil ederken, belediyenin iki başkan yardımcısı Mehmet Fahri Sert ve Ozan Onur, belediye meclisi üyeleri Nejan Nart Ünver, Abdullah Erbay ve Gökhan Yankol, CHP İlçe Başkanı Atilla Atakay, eski ilçe başkanı Metin Ok da etkinlikte hazır bulunma inceliğini gösterdiler. Etkinliğe katılanlar arasında Bandırmanın eski belediye başkanı ve eski milletvekili Sedat Pekel, Edincik´in son belediye başkanı Mehmet Yağcı, yıllar önce Bandırmaya yerleşen, ülkemizin gurur kaynağı ünlü yönetmen Tunç Başaran, Çelebi Bandırma Limanı Genel Müdürü Mehmet Akif Ersoy, Bandırma Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Niyazi Güler, Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Acar, BANDAK Başkanı Kadri Civan, çok sayıda başarılı yapıta imza atan Eğitimci-Yazar İncilâ Çalışkan, gençlik yıllarımın arkadaşı, Mimar-Yazar Ahmet Eraydın, emekli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni-Yazar Gülayşe Aydemir Yaldız, emekli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Aynur Ertekin, Eğitim-Sen Bandırma Temsilcisi Mustafa Kocataş, Bandırma Sinema Kulübü yöneticisi, sanat dostu Nüvit Erten, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, dost ve yakınlarım, okurlarım ve ismini teker teker yayınlama olanağı bulamayacağım çok sayıda konuğum ve Kaan Bingül´ün başkanlığındaki Bandırma Gazeteciler Cemiyeti üyeleri ve gazeteci arkadaşlarım bulunuyordu. Etkinliğe katılma olanağı bulamayanlar da çiçekleriyle etkinliğe renk kattılar. Bu arada, Bandırmanın eski kaymakamı, Tunceli Kaymakamı Tuncay Sonel de etkinliğe bir kutlama mejajı gönderme inceliğini gösterdi.
İmza günü ve söyleşide beni çok duygulandıran ve heyecanlandıran olaylardan biri de, Şehit Mehmet Günenç Lisesi´nde okuduğum yıllarda Türk Dili ve Edebiyatı derslerime giren iki öğretmenim Peyman Kırımlıgil ve Özay Şenyüz´ün de bulunmasıydı. Nitekim, konuşmamda, buna da vurgu yaparak, ?Bu öğretmenlerim olmasa, ben burada olmazdım. Çünkü bana edebiyat zevkini aşılayan bu öğretmenlerimdir? dedim. Bu sözlerim, onlar için bir iltifat değil, bir gerçeğin dile getirilmesiydi.
Etkinliğe katılan herkesin ortak görüşü, etkinliğin çok nitelikli ve sıcak geçmesinin yanı sıra salonun bu kadar dolu oluşunun son yıllarda görülmeyişiydi.
Gösterilen bu ilgiden elbette ki çok mutlu oldum. Demek ki, Bandırma´nın basın ve eğitim yaşamına yıllardır verilen emeğim, karşılığını bulmuş. Ne mutlu bana!
Bu etkinliğe gelerek anlam katan herkese gönül dolusu teşekkürlerimi sunmak boynumun borcudur.

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,30% 0,55
  • EURO

    35,16% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,53% 0,66
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44