Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

ERDEM ÖZCAN


Mirza, son sözünü söyledi

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza tahmin etmediği bir biçimde yeniden aday gösterilmeyince; CHP´nin kaleleri olan sadece Edremit ve Bodrum değil Bandırma´da da ?kalenin? düşme tehlikesi belirdi.


Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza tahmin etmediği bir biçimde yeniden aday gösterilmeyince; CHP´nin kaleleri olan sadece Edremit ve Bodrum değil Bandırma´da da ?kalenin? düşme tehlikesi belirdi.
Başkan Mirza ile ilgili tüm kriterler Mirza lehine iken neden aday gösterilmediği yani hangi kriterler dikkate alındı da aday yapılmadı veya hangi kriterler dikkate alındı da Tolga Tosun 4 aday arasında tercih edildi? Bu konuya şu ana kadar halen bir açıklık getirilmedi.
Şehir dışında olduğum sırada Mirza´nın basın toplantısına davet haberi geldi. Mirza, Son sözünü burada söyleyecekti. Telefonla ulaştığım Mirza´nın yakın çevresinden basın toplantısının konusunun bir başka partiden aday olmayacağı ve CHP ile yola devam edeceği yönündeydi.
Bu toplantı, benimde günlerdir beklediğim bir toplantıydı. Mirza´nın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarında, hakkını helal etmediğini söylediği Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın hemen yanında oturuyordu. Mirza, başka bir partiden aday olmayacağını açıkladığı sırada Akın´ın çok isteksiz alkışladığı açıkça belli oluyordu. Akın ile Mirza arasındaki soğukluk gözlerden kaçmıyordu.
Mirza, ?yeter ki arkamdan konuşmasınlar? çıkışıyla Akın´ı mı kastediyordu?
Bilindiği gibi Akın aynı zamanda CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu´nun başdanışmanı. Çok faal bir kişi ve her şeyden haberi mutlaka vardır!
Anladığım kadarıyla Başkan Mirza, aday gösterilmediğinden çok, aday gösterilmemesi için aleyhinde çalışma yapanlara kırgın ve kızgın.
Cumartesi günü belediye önünde yapılan etkinlikte ?DSP´den veya bağımsız bir aday olup oyları böleyim de görün!..? demek istiyordu. Sosyal medyada ise iki ayrı görüşten insanlar tepkilerini dile getiriyordu. Sanıyorum Başkan Mirza, sosyal medyada bu görüşlerden mutlaka istifade etmiştir.
Son olarak Büyükşehir Belediyesi Meclis eski Üyesi Dr. Selim Panç, ?DSP aynı şeyi hep yapıyor? başlıklı yazısıyla DSP´nin oyları bölme girişimini örnekler vererek tepki göstermişti.
Basın toplantısında Başkan Mirza, içini iyice döktü. Mirza, en sonunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olan ve 31 Mart seçimlerinde aday gösterilmeyen Aziz Kocaoğlu´nun izinden giderek, bağımsız dahil olmak üzere hiçbir siyasi partiden aday olmayacağını ve CHP´de kalmaya devam edeceğini açıklayıp, verdiği bu kararla büyük övgü aldı.
Fox TV´de İsmail Küçükkaya ile ?Çalar Saat? programında parti değiştiren bazı adaylar tenkit edilirken Mirza´ya övgüler yağdı.
CHP´de kim neye yetkili belli değil? Başkan adayı Tolga Tosun da, bu belli değil konusundan rahatsız olduğunu sanıyorum. Görünen o ki CHP´de meclis üyelerini belirlenmesinde büyük sıkıntı yaşanırken AKP rahat.
Belediye Meclis üyelerini başkan olacak kişi kendisinin belirlemesi gerekirken bunun böyle olmadığı görülüyor.
Başkan adayı rahat bırakılırsa kendi kadrosunu kendisi kurması gerekir. Yoksa öbür türlü zor olur.
Yazımın bitiminde ben de son sözü söylemek için meclis üyesi listelerinin açıklanmasını bekledim. Konuyla ilgili haberleri diğer sütunlarda takip edebilirsiniz.
Seçilmek için yoğun bir çalışma içine girenler, başta belediye başkanı olmak üzere inşallah seçildikten sonra da aynı yoğun çalışma programlarını devam ettirirler.
Bekleyip göreceğiz?

  • BIST 100

    9691,16%0,48
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli

Balıkesir

25.04.2024

  • İMSAK 04:37
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:30