Bugün, 19 Mart 2024 Salı

ÖNDER BALIKÇI


MECLİS NOTLARI CHP grubu cezayı anında kesti

MECLİS NOTLARI CHP grubu cezayı anında kesti


Hüseyin Sarı`nın başkanlığındaki Erdek Belediye Meclisi, ilk toplantısını Cumhuriyet alanında, halkın önünde yaptı. İyi de oldu. Sarı`nın, bu toplantıları, hava koşullarının uygun olması durumunda, Cumhuriyet alanında yapmayı sürdürecekleri açıklamasını yerinde buluyoruz. Çünkü ancak şeffaf yönetimler, halk önünde çıkmaktan çekinmezler. Gelelim toplantıya…
Toplantıda, başkan Sarı dahil 11 CHP`li ve 5 AKP`li üye eksiksiz hazır bulundu.
Toplantının en ilginç olayı, ihtisas komisyonlarının seçiminde yaşandı. Komisyon seçimlerinden önce başkan Sarı, AKP grubuna, "Yasa gereği komisyonlara sizlerden de üye alacağız. Bize isim bildirip aday gösterin" dedi. Plan ve Bütçe Komisyonu için seçime geçilmeden önce AKP grubu, Pakize Ciciler`i aday gösterdi. Gizli oylama sonunda komisyona seçilen 4 CHP`linin 11`er oy aldığı görülürken, Pakize Ciciler`e ise 16 oy çıktı. Açılan oy zarflarında, 5 kişilik AKP grubunun, oy kağıtlarına sadece kendi adayları olan Pakize Ciciler`i` yazıp, CHP`lileri yazmadıkları görülüyordu. Ancak CHP`liler, AKP`den böyle bir davranış beklemeyip, Pakize Ciciler ismini yazdıkları için AKP`li bu üye 16 oy alırken, komisyona seçilen CHP`li üyeler ise 11 oyda kalmışlardı. AKP`nin bu davranışı, daha ilk toplantıda siyasi etiğe uygun değil ve iyi niyetten yoksundu. Zaten başkan Sarı, bu oylamanın ardından, "Demek ki, bu konuda farklı davranmak istiyorsunuz" sözleriyle mesajını vermişti. Tabii ki hemen ardından gelen İmar Komisyonu seçiminde Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ve CHP grubu cezayı anında kesti! Oy oranına göre AKP`nin, bu komisyonda bir kişiyle temsil edilmesi gerekiyordu. CHP`liler, gösterilen AKP adayı Halil Aydöner`e oy vermeyerek, onun komisyona girmesinin önünü keserek, misillemeyi anında yaptılar. Aydöner`in, bu duruma itirazına ise başkan Hüseyin Sarı`dan şu yanıt geldi:
"Plan ve Bütçe Komisyonu seçimi sırasındaki yanlış tutumunuza karşı böyle davrandık. Bu konuda bir itirazının varsa İlçe Seçim Kurulu`na gideceksiniz!"
Toplantıda, ilçenin temizliğini özelleştirme yoluyla yürüten Tomurcuk firması bünyesinde görev yapan işçilerin durumu da görüşüldü. Firmanın, park ve bahçelerde çalışanlar dışında, diğer birimlerde görevli olanların çıkışlarının yapılmasına karar verildi. AKP`li Halil Aydöner, bu  karara, "Bu işçiler, daha önceki dönemdeki meclis kararımıza göre işe alınmışlardı" diyerek itiraz etmek isteyince Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, "Meclis kararları Allah`ın ayeti değildir. Başka bir meclis kararı ile değiştirilebilir. Tomurcuk firmasıyla ilçenin temizliğini sağlaması için anlaşma yapılmıştır. Bu nedenle bu şirketin bünyesindeki kişilerin, başka birimlerde çalıştırılmaları söz konusu olamaz. Anlaşılıyor ki, bu şirketin ismi altında, seçim öncesinde belediyeye çok sayıda yandaş kişi doldurulmuş" yanıtını verdi.
Sarı, toplantının sonunda, 5 yıl önce Zeytinliada`nın belediyeye geri alınması parası da içinde olmak üzere 38 milyon 51 bin lira borç, 9 milyon lira alacakla devrettikleri belediyeyi, 127 milyon 721 bin lira borç ve 8 milyon lira alacakla devraldıklarını belirtti.
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,30% 0,55
  • EURO

    35,16% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,53% 0,66
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44