Bugün, 19 Mart 2024 Salı

ÖNDER BALIKÇI


Koltuklar, politika ve Bandırma


24 Haziran milletvekilliği seçimi için partilerin aday adayı listeleri açıklandı. Balıkesir ili listesine baktığımda öyle isimler var ki şaşırmamak elde değil.
Yaşamında doğru dürüst tek kitap okumamış, ciddi bir eğitim-öğrenimi, kültürü, hiçbir konuda alt yapısı bulunmayan bazı kişiler, aynaya bakmadan kendilerini milletvekili olmaya değer buluyorlar. Öyle dertlerinin, ülkeye hizmet olduğu kanısında da değilim pek. En büyük amaçları, milletvekilliğine kapak atıp kendilerinin ve ailelerinin geleceğini yaşam boyu güvence altına almak, o kadar!
Bu arada "eskiler"den de yine milletvekili olmak için takla atanlar var! Bunlardan bazıları, medyadaki yandaşları tarafından, "İşte dengeleri alt üst edecek(!) kişi" şeklinde parlatılmak isteniyor. "Eskiye rağbet olsa, bit pazarına nur yağar" sözü çok anlamlıdır.
Bandırma, siyasi anlamda gerçekten çok şanssız bir kent.
Yıllardır Balıkesir milletvekilliği yapan Bandırma kökenlilere şöyle bir göz atın, dişe dokunur hangi hizmeti getirmişler ki, kentimize? Devletin, son 30 yıldır Bandırma´ya getirdiği en küçük bir yatırım veya hizmet var mı? Tam tersine, bu dönem içinde Bandırma´nın birçok değeri elimizden uçup gitmedi mi? Nerede Etibor Genel Müdürlüğü, nerede 5. DSİ Bölge Müdürlüğü, nerede TEKEL? Hepsi uçup gitmedi mi Bandırma´nın elinden? Ya, Bandırma Limanı ne oldu? 30 yıllığına özelleştirilmedi mi? Herhalde, bugün yeniden parlatılmaya ve umut gibi gösterilmeye çalışılan o eski milletvekilimizin, "TEKEL´i yıkmak isteyen grayderin önüne yatar, yine yıktırmam!" dediğini hatırlarsınız? Niye yatmadı, grayderin önüne? İktidarın hangi Balıkesir milletvekili, Bandırma adına kişiliğini ortaya koyacak, ses getirici bir çalışma yapabildi? Hiç! Koskoca bir hiç?
Ne oldu Bandırma´nın il hayali? Hangi milletvekili, bu konuda ciddi bir iş yapabildi? İktidar milletvekilleri, genel başkanlarının sözünden çıkabildiler mi? Bu milletvekilleri, her zaman, "Partimizin, ilçeleri il yapma konusunda bir çalışması yok. Olduğunda, il yapılacak ilçelerin başında Bandırma geliyor" gibi safsatalara sığınmadılar mı?
Muhalefet milletvekillerinin işi ise tabii ki daha kolaydı. Onların da sığındıkları en önemli cümle, "Biz, iktidarda değiliz. Sayısal gücümüz yok. Ne yapalım ki?" şeklinde olmadı mı?
Ne mi yapıyor, muhalefet milletvekilleri? Bol bol sözlü veya yazılı soru önergeleri veriyorlar. Ülkemizde neredeyse yılın her gününe denk gelen "sembolik günler"i sözlü veya yazılı mesajlarla kutluyorlar. Yani çok çalışıyorlar!
Ah, benim talihsiz Bandırma´m!
Senin artık çıkış yolun, seni kurtaracakları söylenen politikacılardan kurtulmaktan geçiyor!
Aslında Türkiye´nin de sorunlarından biri, yapıştıkları koltuklardan kalkmamak için direnen, kaldırıldıktan sonra da koltuk özlemi içinde oraya yeniden dönebilmek için her çeşit alavere-dalavereyi yerine getirerek, kendisinden başkasını o koltuğa değer görmeyenler, bu arada kişisel çıkarları için onları yeniden parlatmaya çalışanlar değil mi?
Yanılmayı dilerim ama bu kafa yapısının süreceği ortadayken Bandırma´nın yakın gelecekteki siyasal kaderi pek değişecek gibi görülmüyor.

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,30% 0,55
  • EURO

    35,16% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,53% 0,66
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44