Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

ERDEM ÖZCAN


KILIÇDAROĞLU SÖYLÜYOR AMA KİME!..


CHP İl Başkanları toplantısında, ilçe belediye başkanları ve İl başkanlarının katıldıkları toplantıd, 7 ilke belirlediklerini açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşların taleplerinin hangi partiden olduklarına bakılmaksızın en etkili bir şekilde değerlendirmelerini istedi.
Derdi olan sorunu olan sizin kapınıza gelecek, kolay değil ama zor da değil, diyerek belediye başkanlarıyla ilçe ve il başkanlarına seslendi.
Kılıçdaroğlu´nun konuştuğu ve İlçe Belediye Başkanlarıyla İl başkanlarına vatandaşlarla çok etkili bir diyalog içine girmelerinin çok önemli olduğunu söylediği gün gazetemiz BANSES manşetten verdiği haber, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu´nun söyledikleriyle taban tabana zıt bir konu haber şeklinde yayınlandı.
?Muhtarlar Belediyelerden Dertli? başlığı altında yer alan haberde; Bandırma Muhtarlar Derneği Başkanı ve Haydar Çavuş Mahallesi Muhtarı Nur Demir Hancıoğlu, belediye başkanlarının muhtarlarla birlikte çalışması gerektiğini vurgulayarak belediye başkanları ve muhtarların iletişiminin güçlü olması gerektiği belirtiliyordu.
Kılıçdaroğlu´nun sözleriyle, etkili çalışmalarıyla dikkat çeken ve faydalı işler yapmayı seven Muhtar Hancıoğlu´nun da söyledikleri uyuşuyor ama acaba gerçekten bu dedikleri Bandırma´da tahakkuk ediyor muydu?
Aynı gün sosyal medya hesabından da Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun´dan 15 günden beri tüm ısrarlı talebine rağmen görüşemediğini belirten Hancıoğlu, içini gazetemize döktü.
Muhtarlar Derneği Başkanı da olan Nur Hancıoğlu, dertli mi dertli; hem de ikisi de aynı çatı altında yani CHP´li.
Ama Genel Başkanları, ilçe belediye başkanlarının vatandaşlarla etkili çalışma içine girmeli, talepler parti farkı gözetilmeden ısrarla takip edilmeli diyor. Nur Hanım ise Belediye Başkanı´yla 15 günden beri görüşemediğini söylüyor.
Hancıoğlu, başka neler söylüyor?
Seçimlerin ardından mahallelerimiz hizmet bekliyor. Aradan 5 ay geçti ancak ne Büyükşehir ne de Bandırma Belediyesi muhtarlarla halen bir toplantı yapmadı.
Nur Hancıoğlu´nun şikâyet ve talepleri daha pek çok, ben pek azını yazdım. Muhtarlar mahalle halkının birinci elden temsilcileridir. Vatandaşlar, istek ve taleplerini başta belediye ve kaymakam gibi diğer yetkililere iletilmek üzere muhtarlara iletirler. İletirler ama geçen yazımda da yazmıştım asıl belediyenin yapacağı işi Kaymakam Bey yapıyor. Emniyet Müdürüyle birlikte mahallere yani muhtar ve vatandaşların ayağına kadar gidip ilk elden dert ve talepler dinleniyor. Yoksa Belediye Başkanı Tolga Tosun, yetkilerini başkalarına mı devretti? Diye soruluyor.
Tabi böyle bir şey yok ama Başkan Tolga´yla ilgili şikâyetlerde de giderek çoğalıyor. Bir mahalle muhtarı belediye başkanıyla 15 günden beri görüşemiyorsa, bir başka deyişle; bir belediye başkanı halkın en yakın temsilcisi bir muhtarın 15 günden beri ısrarla, tüm görüşme taleplerine cevap vermiyorsa; veremiyorsa sade vatandaş nasıl görüşecek? Bu takdirde neden belediye başkanı olmak istedin? demezler mi?
Seçim öncesi etkili çalışmasıyla sonraki çalışması aynı değil, zira görüntü böyle. Bakalım Kılıçdaroğlu´nun son konuşmasından sonra olumlu bir gelişme olacak mı?
Bandırma´nın meseleleri yoğun, çok önemli ve oldukça yüklü.
Acaba, Yük ağır mı geldi?

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false

Balıkesir

20.04.2024

  • İMSAK 04:36
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:54
  • AKŞAM 19:56
  • YATSI 21:23