Bugün, 19 Mart 2024 Salı

ÖNDER BALIKÇI


Kasapoğlu´nun istifası ve Öztaylan

AKP Bandırma İlçe Başkanı Eşref Kasapoğlu, genel merkez tarafından görevinden alınacağını tahmin ettiğinden, geç de olsa görevinden istifa etti.


AKP Bandırma İlçe Başkanı Eşref Kasapoğlu, genel merkez tarafından görevinden alınacağını tahmin ettiğinden, geç de olsa görevinden istifa etti. CHP eskisi Kasapoğlu, bence AKP ilçe başkanları arasında en başarısızıydı. Onun döneminde AKP´nin, Bandırma´da CHP´ye seçim kaybetmekten neredeyse başı döndü. Kasapoğlu´nun en büyük hatası, kendini ve yönetimini sadece ve sadece Cemal Öztaylan´ı milletvekili yapma çabalarına adamasıydı. Onun için varsa yoksa Öztaylan´ın milletvekili olmasıydı. Bu nedenle Öztaylan da onun, ilçe başkanı olarak kalması için elinden geleni yaptı. Bunu da son ana dek başardı. Ta ki, 1 Kasım 2015 erken seçiminde ikinci kez liste dışı kalıncaya dek. Artık Öztaylan´ın da, Kasapoğlu´nu koltuğunda bırakmaya gücü yetmedi. İpler koptu.
Kasapoğlu´nun istifa açıklamasında, iki dönemlik ilçe başkanlığı döneminde, ?Partisindeki her kesimi kucakladığı? açıklamasına gülüp geçtim. Çünkü kucakladığı kesim sadece Öztaylan ve onu destekleyenlerdi. Oysa bir ilçe başkanı, tüm aday adaylarına aynı uzaklıkta olmalı, hangi partili aday gösterilirse, tüm gücüyle onun arkasında yer almalıydı.
Gelelim, Öztaylan´ın durumuna. 7 Haziran seçiminden sonra 1 Kasım erken seçimi için de ismi çizilerek, milletvekili listesi dışında kalıp prestij kaybetti. Oysa, 7 Haziran´ın üzerinden henüz üç ay bile geçmeden, Bandırma adayı milletvekili Sema Kırcı´nın üstünün çizilerek, kendisine yer verilmesini beklemek, açıkçası, ?olmayacak duaya amin demek?ti. Zaten, Kırcı´nın, üç ayı bile geçmeyen görev süresinde başarısız olduğunu öne sürmek, en büyük haksızlık olup vicdanlara sığmazdı. Ancak, buna karşın Kasapoğlu ve yönetimi, ?Öztaylan´ı yeniden milletvekili görmek istiyoruz?, ?Öztaylan gelecek, Bandırma kazanacak? gibi anlamsız sloganlarla girişimlerde bulunup Bandırma´nın yanı sıra Erdek´ten bile imza toplamaya kalktı. Sanki, Öztaylan´ın milletvekilliği döneminde bırakın Bandırma´ya yeni hizmetlerin gelmesini, Etibor A.Ş. Genel Müdürlüğü, Toprak Mahsulleri Ofisi Bölge Müdürlüğü, DLH 5. Bölge Müdürlüğü ve TEKEL başta olmak üzere değerli kurumları elinden gitmemiş gibi, Öztaylan gelince Bandırma´ya devlet hizmetlerinin yağacağını, ilçemize ?üvey evlat? muamelesi yapan AKP´li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur´a bile kafa tutacağını öne sürmeye başlayanlar beni ayrıca şaşırttı. Çünkü, Öztaylan, Uğur´un da hazır bulunduğu birçok toplantıda, kürsüde konuşurken, ?Edip ağabey buradayken, bize söz düşmez!? diyordu. Erdek de, bu oyun içine çekilmeye çalışıldı ve bu ilçeden de Öztaylan´ın listeye alınması için imza toplandı. Murat Sever´in başkanlığındaki AKP Erdek ilçe yönetimine kayıtlı üyelerin kaçından bu konuda imza alındığını, bu arada kimsenin, ?Yahu, Öztaylan´ın döneminde Erdek´e gelen tek devlet yatırımı var mı da, biz, yeniden onun adaylığı için imza veriyoruz?? diye soran olup olmadığını gerçekten merak ediyorum.
Keşke Öztaylan, sağduyulu davransa ve hiç olmazsa 1 Kasım seçiminde aday olmayarak, bir parti büyüğü, bir ağabey olarak Sema Kırcı´nın yanında yer alsa, partililer ve genel merkezi adına puan kazanırdı. Böylece de, üst üste iki kez listede isminin üzerinin çizilmesi prestij kaybını yaşamazdı. Demek ki, politikanın içinde olunca salt gerçekler görülmüyor ve kişisel hırslar öne çıkıyor.
Sözün kısası, AKP Genel Merkezi, 1 Kasım erken seçimi için, 7 Haziran seçimindeki listesini bozmayarak, doğruyu yapmıştır.
CHP LİSTESİ
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Merkezi de, 1 Kasım seçimi için Balıkesir milletvekilliği aday listesinde sürpriz yapmadı. 7 Haziran seçimi için üyeler bazında gerçekleşen ön seçimde ilk üç sırayı alan Mehmet Tüm, Ahmet Akın ve Namık Havutça aynı sıralarda, 1 Kasım seçimine girecekler. CHP Genel Merkezi, böylece ön seçim ve demokrasiye saygısını gösterdi.

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44