Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Tuncay ERTAN


Kalemimizi belimizde değil, elimizde taşıdık!

Hiçbir kişi veya kurum, gazetecinin yaptığı haberi beğenmek zorunda değildir.


Hiçbir kişi veya kurum, gazetecinin yaptığı haberi beğenmek zorunda değildir. Eğer ki yapılan haberde kişilik haklarına saldırı ya da iftira varsa hukuki yollara başvurulur, adalet önünde herkes hesap verir.

Biz gazeteciler de kimsenin maşası olmadan okurlarımıza doğru ve tarafsız haberleri en hızlı şekilde ulaştırmakla görevliyiz. Siz okurlarımız dışında kimseyi memnun etme çabası içinde değiliz. Çünkü basının görevinin, halka doğruları ve gerçekleri ulaştırma olduğunun bilincindeyiz.

Son günlerde bir takım çevrelerin gazetemiz itibarını sarsmaya çalıştığını ve oluşturulan algı ile bizleri yıpratma politikası uyguladıklarını görüyor ve duyuyoruz.

Kendini gündemde tutma çabası içine giren, hırs ve egolarına yenik düşen bu kibir abideleri bizleri sevdiğimiz ağabey ve kardeşlerimiz ile karşı karşıya getirmek istiyor, yaptıkları baskı ile onları etkileyeceklerini düşünüyorlar. 

Öncelikle şunun altını bir kez daha çizmekte yarar var. Yeni Erdek Gazetesi, hiçbir baskı ve tehdide boyun eğmez. Kimseye yalakalık yapmaz, hiçbir kişi ve kuruluşun güdümüne de girmez. Kimsenin “nalıncı keseri” olmaz. Kimseden icazet almadan tarafsız bir yayın politikası izler. Halkın, Erdek ve yöresinin, ülkenin çıkarları doğrultusunda hareket eder. Sütunları ise ülkeyi bölmek isteyen siyasi partilerin dışında tüm partilere eşit uzaklıkta açıktır.

Kişisel sorunlarımız ve duygularımızı hiçbir şekilde kalemimize yansıtmadan halkı doğru bilgilendirmek adına ilçede  47 yıldır kamu görevi yürütüyoruz. Yalnız Erdek’te değil, Güney Marmara Bölgesinde de önemli bir okunma oranı alıyoruz. Yayın çizgimizin 47 yıldır olduğu gibi bundan sonra da böyle devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bizler taşıdığımız sorumluluk bilinciyle 1975 yılından beri Erdek’e aralıksız hizmet ediyoruz. Bu hizmeti yaparken de ilçemizde çok güzel dostluklar kuruyoruz. Bir takım çevreler ilçede kurduğumuz dostluklar ve okurlarımız ile aramıza girmek istese de bu kimsenin haddine değildir. 

Vatandaşın gönlünde yer edinemeyip halkta karşılığı olmayan, kendini siyasetçi sanan kibir abideleri şunu iyi bilmelidir ki, gözümüz var görüyor, kulağımız var duyuyor, kalemimiz var yazıyor…

Yeni Erdek’in arkasında ne makam sahibi, ne mevki sahibi hiç kimse yok. Yeni Erdek’in arkasında halk var, vatandaş var. Onların bize verdiği gücü de hiçbir Allah’ın kulu yıkamaz… Parasının gücüyle herkesi satın alabileceğini sanan, kendisini partiden üstün gören, öfkesine hâkim olamayan, adından söz edilmiyor diye gazetecilere baskı kurmaya çalışan sözüm ona bu kişiler önce halkın gönlüne girmeli, tabii bunu yaparken de baskı ve zorlama uygulamamalı.

Kimlerden siyasetçi olmaz?

Öfkeyle hareket eden, ekmek ile oynayan, kibir ve ego sahibi olan, insanlara tepeden bakan, halkta karşılığı olmayan, kapalı kapılar ardında oyunlar kuran, kendi adını partisinin önünde gören, gazetecilerin yapıcı eleştirilerine kızarak tavır alarak onlara baskı uygulamaya çalışan, eleştiriye açık olmayanlardan siyasetçi olmaz(!) Çevrenize şöyle bir bakın bakalım, saydığım özellikleri taşıyan kim varsa bilin ki o siyasetçi değildir.

Esen kalın….

 

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

27.04.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 06:07
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:59
  • AKŞAM 20:05
  • YATSI 21:33