Bugün, 19 Mart 2024 Salı

ÖNDER BALIKÇI


?İmparator?muş, Yusuf´muş, geçiniz!

Bandırmaspor´un TFF 1. Lig serüveni bir yıl sürdü, ne yazık ki! Şimdi yeniden 2. Lig´deyiz.


Bandırmaspor´un TFF 1. Lig serüveni bir yıl sürdü, ne yazık ki! Şimdi yeniden 2. Lig´deyiz.
Tabii ki, bu başarısızlıkta çeşitli sorumlular var. Bunların başında ise kendisine nedense ?imparator? denilen sezonun ilk teknik sorumlusu İsmail Ertekin geliyor.
TFF 1. Ligi´ne çıkan kadroyu bir anda ?çil yavrusu? gibi dağıtırken, takıma her istediği transferi yaptıran Ertekin, 9 maçta sadece 5 puan alabilen takımdan ayrılmak zorunda kalırken, arkasında ?enkaz? bıraktı. Ertekin, Ali Serin gibi son yıllarda takıma büyük yararlar sağlayan bir emektarın üzerini de çizdi, Oğuz Özden ve Muharrem Ozan Cengiz gibi gol yollarında çok etkili bir oyuncunun da biletini kesti. Yiğit Gökoğlan, Emre Güngör ve Kıvanç Karakaş gibi tükenmiş oyuncuları kadroya kattığı gibi geçen yıl Yeşil Bursa takımına kiralık verilen Bilal Hallaçlar´ı yeniden kadroya alarak, stoper yaratacağını sandı. İdeal kadroyu bir türlü oluşturamadı. Bandırmaspor´un temeline adeta dinamit koydu. Sevsinler, imparatoru! Şimdi, Bursa´da kahvehane işleten, futbol piyasasında zaten taliplisi olmayan ?imparator?a(!) bol kazançlar dileriz. Haa, Bandırmaspor´un TFF 1. Ligi´ne çıktığı yıl kulüpten aldığı büyük şampiyonluk primini de unutmadığımızın altını özellikle çizelim.
Daha sonra takımın başına gelen Feyyaz Uçar´ın da takıma 8 oyuncu transferine yönetim kurulu ?evet? dedi. Alınan futbolcuların hiçbir yararı olmadı. Uçar´ın başındaki takım, 12 maçta sadece 13 puan toplayabildi. Deplasmandaki 5-0´lık tarihi yenilgi, Uçar´ın da sonunu getirdi. O maçta Bilal Hallaçlar ve Emre Güngör´ün stoper-libero oynatılmasını da hâlâ anlayamıyorum. Tabii, bu maçtan bir gün önce, Bandırmasporlu iki yöneticinin, tesislere giderek, gereksiz bir şekilde teknik ekibin ve futbolcuların moral motivasyonunu da bozduklarına bir kez daha dikkati çekelim.
Üçüncü teknik sorumlu olarak Yusuf Şimşek´i getirmek de büyük hataydı. Bu lig için gerekli diplomaya bile sahip olmayan, bu nedenle maç sonundaki basın toplantılarına bile katılamayan Yusuf Şimşek´i, takımın başına kimin önerdiğini ve yönetim kurulunun bu adamı niye göreve getirdiğini anlayamıyorum. Şimşek, 6 maçta sadece 4 puan toplayabilirken, tam bir fiyasko yaşandı.
Yönetim kurulunun en doğru kararı, dördüncü teknik sorumluluk görevine Mustafa Uğur´u getirmesiydi. Bandırmaspor´u son sıradayken devralan Mustafa Uğur, 7 maçta 13 puan toplama başarısını gösterdi. Uğur´un yönetimindeki Bandırmaspor, bu yedi maçın 4´ünü galibiyetle kapatırken, 2´sinde puan alamadı, Samsunspor deplasmanında ise golsüz berabere kaldı.
Böylece Bandırmaspor, 35 puanla TFF 1. Ligi´ne veda etti.
Bence, sezonun en başarılı oyuncusu kaleci Okan Kocuk´tu. Bursa´dan kiralanan bu kalecinin Bandırmaspor´un kadrosuna katılması için çaba harcanmalı.
MUSTAFA UĞUR İLE DEVAM EDİLMELİ
Bandırmaspor, önümüzdeki sezon 2. Lig´de mücadele edecek. Sözü hiç eğip bükmeden söyleyeyim, Bandırmaspor, önümüzdeki sezon da, Mustafa Uğur ile devam etmeli, bence. Çünkü, Mustafa hoca hem, takımı tanıyor, hem de futbolcularla iletişimi çok başarılı, aynı zamanda da iyi bir insan.
Bandırmaspor, yeni sezon için macera aramasın.

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,30% 0,55
  • EURO

    35,16% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,53% 0,66
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44