Bugün, 19 Mart 2024 Salı

ÖNDER BALIKÇI


Hamit Nural´a hak ettiği vefa


Hüseyin Sarı´nın başkanlığındaki Erdek Belediye Meclisi, 1989-1999 yılları arasında Erdek Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Hamit Nural´ın ismini, ilçe girişindeki 2 kilometre uzunluğunda bir bulvara verdi. Bu karar, meclisteki CHP ve AKP´li üyelerin oybirliğiyle alındı. Öncelikle meclis üyelerini, bu vefaları nedeniyle yürekten kutluyorum.
Toplum olarak en büyük eksiğimiz, yeterli vefa duygusuna sahip olmayışımızdır. Biz, ne yazık ki, sevdiklerimize, topluma yararlı hizmetler yapanlara haklarını o kişileri kaybettikten sonra mezarları başında teslim ederiz. ?Ah, ne kadar iyiydi. Ne kadar önemli hizmetler gerçekleştirdi? deriz.
Bu nedenle, Hamit Nural´a, yaşarken bu hakkın teslim edilmesi ve isminin, Erdek´teki bir bulvara verilmesi gerçekten çok önemli. Hele hele dedikodunun ve ?acımasız bir siyaset?in çok yaygın olduğu, yerel yönetimde bulunmayanların, Erdek´in çıkarları yerine kendi çıkarları ve egolarını ön plâna çıkararak, belediye yönetimlerini çalıştırmamak için her çeşit ?Bizans Oyunu?na başvurdukları düşünülürse, Hüseyin Sarı´nın başkanlığındaki Erdek Belediye Meclisi´nin, oybirliğiyle aldığı bu kararın değeri daha çok anlaşılır.
Gelelim, Nural dönemine.
1989-1999 yılları arasında, o zamanlar, Ankara´da, genel iktidarda başka bir partinin bulunması nedeniyle Doğruyol Partisi(DYP) Erdek Belediye Başkanı olarak muhalefette kalan Nural döneminde ilçeye getirilen gerçekten önemli hizmetler var. Bunlar arasında başlarda, birçok kişinin gülüp geçerek, ?Olmaz! Mümkün değil!? dedikleri yeni Erdek-Bandırma karayolu, yine ?Kapıdağ´dan su mu gelirmiş? Olmaz!? diyerek dudak bükülen, Eğridere suyunun, ilçeye gelmesi, Erdek iskelesinin yapımı, Neyyire Sıtkı Caddesi´nin yeniden düzenlenmesini sayabiliriz. Altını çizerek bir kez daha belirtmekte yarar var. Bu, ilçenin geleceğine yönelik hizmetleri gerçekleştiren Nural, o dönemin muhalefetteki bir belediye başkanıydı. Bu hizmetlerin, ilçeye ulaşması için ne gibi çabalar harcadığını, kimleri devreye soktuğunu çok iyi bilenlerdenim ama bunları, burada dile getirmeye yerimiz yetmez.
Her çeşit kişisel beklentiden uzak, ?Erdek sevdası? ile hizmet vermeye özen gösteren Hamit Nural´ın, önemli hedeflerinden biri de, Yukarı Yapıcı´ya yapılan göleti, Erdek ve yöresindeki köyler için kullanmaktı. Eğridere´den gelen suyun kalitesindeki bu su, Erdek ve yöresi için başka bir ?hayat? kaynağı olacaktı. Ancak, sıra bu hizmete geldiğinde, Nural da görevini tamamlamıştı. Ne yazık ki bu göletin, sonraki yıllarda varlığını tam anlamıyla koruması sağlanamadı.
Şurası tartışılmaz bir gerçektir ki, 10 yıllık görev süresi içinde, tam bir ?Erdek sevdalısı? olarak, en küçük bir şaibeye ve yolsuzluğa ismi karışmadan, kişisel çıkar peşinde koşmadan görev yaparak, ilçenin kalbinde taht kuran Nural´ın isminin, büyük bir vefa örneği gösterilerek, Hüseyin Sarı´nın başkanlığındaki Erdek Belediye Meclisi tarafından bir bulvara verilmesi, siyasal anlamda ?cadı kazanı?nın kaynadığı Erdek için bir milattır. Pek ummuyorum ama dilerim bu karar, Erdek´te artık dedikodudan, kişisel hesaplardan arınmış, ?sağduyulu? bir siyasetin önünü açar.
Sözün kısası, Hamit Nural, Erdek´teki bulvara verilen ismiyle çocuklarına onurla bırakacağı bu büyük ?manevi miras?ı sonuna dek hak etmiştir.

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,30% 0,55
  • EURO

    35,16% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,53% 0,66
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44