Bugün, 19 Mart 2024 Salı

ÖNDER BALIKÇI


Güzel işler, yanlış davranışlar

Güzel işler, yanlış davranışlar


Geçtiğimiz cuma günü, kentimizde ve Edincik`te bir dolu etkinliği izledim. İlk katıldığım etkinlik, Bandırma Ticaret Lisesi ve Ticaret Meslek Lisesi`ndeydi. TÜBİTAK destekli "bilim fuarı"nda, öğrenciler tarafından gerçekleştirilen 21 projenin her biri gerçekten de çok çarpıcıydı. Bu projeler için öğrencilerin ufkunu açan okul müdürü Yüksel Ülkar, okul öğretmenleri ve projeleri yaşama geçiren öğrencileri yürekten kutluyorum.
Ardından, Edincik`teki törendeydim. İki yıl önce eğitim-öğretime başlayan Edincik Sağlık Meslek Lisesi`nin yemin töreninde duygulu anlar yaşadık. Ülkemizin sağlık ordusuna katılmak için artık gün sayan öğrencilerimizle gururlandık, aynı zamanda. Ancak bu güzel günde hiç hoş olmayan bir davranışa da değinmeden geçemeyeceğim. Törenin başlama saati 11.00 olarak belirlenmişti ama tören, 11.35`te başladı. Nedeni ise Bandırma Kaymakamı Ali Mantı`nın tören için beklenmesiydi. Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı, Aksakal Belediye Başkanı Üstün Taşdemir, Edincik İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Yener başta olmak üzere daire müdürleri, veliler, vatandaşlar ve öğrenciler, zaman zaman yağan sert yağmur altında, 35 dakika Kaymakamın gelmesini beklediler, Okul Müdürü Kürşat Doğan`ın, töreni bir türlü başlatmaması nedeniyle. Nihayet, Kaymakamın gelmeyeceği öğrenilince tören 35 dakika gecikmeli başlayabildi. Böyle iş olmaz! Törenler, ne olursa olsun, zamanında başlamalı. Herkesin zamanının değerli olduğu unutulmamalı. Bilmiyorum, Kaymakam Ali Mantı`nın, bu gecikmeden haberi var mı?
İzlediğim üçüncü tören ise Bandırma Ticaret Odası konferans salonundaydı. Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz ve Başkan Yardımcısı Av. Turan Hançerli`nin konuşmacı olarak katıldıkları etkinliğe üst düzey protokolün ilgisi sıfırdı. Salonda sadece İşkur Bandırma Şube Müdürü ve çok az sayıda engelli vatandaş vardı. Yani konuşmacılar, yaşadıkları büyük sorunları, kendi kendilerine anlattılar. Anlaşılıyor ki, engelliler kimsenin umurunda değil! Varsın onlar, "Her insan, bir engelli adayıdır" diye bağırıp, sorunlarının çözümünü beklesinler. Ateş, düştüğü yeri yakıyor!
BANKALARIN UYANIKLIĞI
Bandırma PTT`sinin posta dağıtım servisindeyim. Günlerden 15 Mayıs 2013 Cuma. Akşamüstü, dağıtıcılar, dağıtım için o gün postaneye ulaşan bazı bankalar ve Dijitürk`ün, vatandaşlara gönderdiği faturaları düzenliyor. Faturaların hemen hemen hepsinde son ödeme tarihi aynı gün, yani 15 Mayıs 2013. Bazılarında ise 16 Mayıs, 17 Mayıs tarihleri gösterilmiş, son ödeme tarihi olarak. Şimdi dağıtıcılar, bu faturaları, haklı olarak en erken 20 Mayıs 2013 Pazartesi günü alıcının eline ulaştırdıklarında, "yandı gülüm keten helva!" Bu dağıtıcılar, bankalardan kaynaklanan sorunda en küçük bir sorumlulukları olmadığı halde "günâh keçisi" ilân edilecekler. "Vur abalıya!" örneği. "Vay, efendim, postacılar, faturamı zamanında göndermeyince faturayı cezalı ödemek zorunda kaldım!" feryatları! Oysa bankaların, bu faturaları, ödeme tarihinden en az bir hafta önce postaneye teslim etmeleri gerekmez mi? Ama nedense yapmıyorlar. Bankalar, herhalde vatandaştan cezalı fatura tahsili yaparak, daha fazla para almak için bu yola başvuruyorlar ama ayıp ediyorlar! 
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,30% 0,55
  • EURO

    35,16% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,53% 0,66
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44