Bugün, 19 Mart 2024 Salı

ÖNDER BALIKÇI


GAZETECİLERE SAYGI DUYACAKSINIZ

GAZETECİLERE SAYGI DUYACAKSINIZ


AKP Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan`ın basın toplantılarına aylardır katılmıyorum. Bundan sonra da katılmaya niyetim yok. Çünkü bu toplantıların demokratik bir ortamda gerçekleştiğini düşünmüyorum. Bunun bir örneği de, Öztaylan`ın son yaptığı basın toplantısında bir kez daha yaşandı. Öztaylan, kendisine dershanelerin kapatılmak istenmesi konusunda soru yönelten İlkhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Tosun`u, sert bir şekilde azarladı. Hemen şunu söyleyelim ki, gazeteciler, kimsenin şamar oğlanı değildir. Basın toplantısı yapan kişi, soruları mutlaka yanıtlamak zorundadır. Yanıt vermek istemiyorsa da, nezaketle, "Bu sorunuzu yanıtlamak istemiyorum" diyebilmelidir. Öztaylan`ın basın toplantılarının demokratik bir ortamda geçtiğini düşünmediğimi belirtmiştim. Bu toplantılarda kendisine yöneltilen bazı çanak sorulara güle-oynaya yanıt veren Öztaylan, kendisi için zor olan sorularda hemen sinirli bir ruh durumu içine giriyor. Bu tutumuyla gazetecileri korkutacağını düşünüyorsa, aldanıyor. Öztaylan, toplantılarında, gazetecilere sık sık, isimleriyle, "Öyle değil mi?" diye seslenip, söylediklerini sanki noterlermiş gibi onaylatıp, onları etkilemeye çalışma uygulamasını sürdürüyor. Çoğu kez arkadaşlarımın onayladıklarını, kimsenin, "Sayın vekilim, siz söyleyeceklerinizi açıklayın, gerisine karışmayın" diyemediğini de üzüntüyle görüyorum. Tabii ki, kişisel çıkarları uğruna O`nun söylediklerini onaylamayı canı gönülden isteyen meslektaşlarımın da bulunduğu bir ayrı gerçek.
Sayın Öztaylan`ın, artık şu gerçeği görmesi gerekir. O, nasıl ki, milletvekilliği gibi saygın bir koltukta oturuyorsa, gazeteciler de saygın bir mesleğin üyeleridirler. Onları kimse şamar oğlanı yerine koyamaz! Öztaylan, işine yarasın, yaramasın, her gazeteciye eşit uzaklıkta bulunup, saygı göstermek zorundadır.
                        GELELİM CHP`YE
Biz, yalnız AKP`deki olayları değil, CHP`de yaşanan çelişkileri de dile getiriyoruz, yeri geldikçe. Elbette ki, kendimize göre bir dünya görüşümüz vardır ama bu görüşümüz, doğruları yazmamıza asla engel değildir. 
CHP Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur`u gerçekten çok severim. O da bunu bilir. Ancak sevgili Onur`un, son günlerdeki siyasi tavrını doğru bulmuyorum. Bundan aylar önce, belediye başkan aday adaylığı döneminde, İlkhaber Gazetesi`nden sevgili kardeşim Necdet Mancılık`a yaptığı bir açıklamada, " Eğer belediye başkanı olamazsam, gelecek dönem Bandırma Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmayacağım. Benim, zaten kendime ait bir işim var. O işime döneceğim. Bu görevi biraz da başka arkadaşlarımın yapmasının yolunu açacağım" demişti. Bu açıklama hâlen söz konusu gazetenin internetinde yer alıyor. CHP`nin Belediye Başkan aday adaylarından Dursun Mirza ile birlikte geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı düzenledi, sevgili Onur. Bu toplantıda da, Mirza`ya destek verdiğini belirtti. Aynı toplantıda Mirza, "Eğer başkan olursam, belediyeyi Ozan`la birlikte yöneteceğim" dedi. Sevgili Ozan`dan, hiç ses-seda gelmedi. "Ben, daha önceden yaptığım açıklamada, bir daha belediye başkan yardımcısı olmayacağımı açıklayıp, kendimi bağlamıştım" demedi. Demek ki, O da, Süleyman Demirel`in, bir zaman dillere düşen "Dün dündür, bugün" anlayışına göre davranıyor, bu konuda. Böylece de, Dursun Mirza`nın başkan yardımcılığına hazır! Sevgili Onur`un, bu konudaki net açıklamasını kamuoyu adına öğrenmek isterim.
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,30% 0,55
  • EURO

    35,16% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,53% 0,66
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44