Bugün, 19 Mart 2024 Salı

ÖNDER BALIKÇI


Eskişehir gezisi ve Büyükerşen


Eskişehir´e yıllardır gitmemiştim.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti´nce(TGC) düzenlenen ?86. Yerel Medya Semineri?ne, cemiyetin Balıkesir temsilcisi olarak gittim ve Eskişehir´e hayran kaldım. Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, kentin çehresini değiştirmiş.
Tramvayla, çok geniş bir toplu ulaşım ağı, vatandaşları memnun ediyor.
BALMUMU HEYKELLER MÜZESİ
Belediye Başkanı Büyükerşen´in ismini taşıyan ?Balmumu Heykeller Müzesi?ne bayıldım. Dünyanın pek çok ülkesine bulunan ?Balmumu Heykeller Müzesi?, bu alanda Türkiye´deki ilk olma özelliğini taşıyor.
Hâlen 197 balmumu heykelin sergilendiği müze, Büyükşehir Belediyesi´nin projeleriyle yeniden yaşam bulan Odunpazarı Evleri´nden olan Kent Belleği Müzesi, Çağdaş Cam Sanatları Müzesi ve Canlı Tarih Sahnesi´ne de ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediyesi Müzeler Kompleksi´nde yer alıyor. Başkan Büyükerşen´in, Büyükşehir Belediyesi´ne bağışladığı 197 balmumu heykelin bulunduğu müzede, Atatürk´ün ailesini yansıtan heykellere de yer verilmiş. Hepsi, canlı gibi! Müzede ayrıca, devlet adamlarının, sanatçıların, medya mensuplarının ve sporcuların, canlı duygusu veren heykellerinin yanı sıra, Eskişehir´in tarihinden de kesitlere yer verilmiş. Müzeyi, bugüne dek gezenleri sayısı 1 milyon 300 bin kişiyi aşmış.
İşin en güzel yanı ise müzenin gelirlerinin, kız çocuklarımız ile engelli çocuklarımızın eğitimi için bir fona aktarılması.
ÇAĞDAŞ CAM SANATLARI MÜZESİ
Kent Müzeleri Kompleksi´nde, 2007 yılında hizmete açılan ?Çağdaş Cam Sanatları Müzesi? de göz kamaştırıyor. Eskişehir, yerli-yabancı çok sayıda sanatçının yapıtının sergilendiği bu müzeyle cam müzesi olan ender dünya kentleri arasına girerken, müzenin, cam işçiliğinin doğduğu Anadolu´da açılması da ayrı bir önem taşıyor.
KURTULUŞ MÜZESİ
?Kurtuluş Müzesi? de, buram buram bağımsızlık ve özgürlük kokuyor. Müze, ?Çocuk Bölümü?, ?Karikatürler?, ?Gazeteler? ve ?strateji? bölümlerinden oluşuyor. ?Milli Mücadele?yi anlatan teknoloji fotoğrafları, dokunmatik kiosklar ile 7´den 77´ye her yaş grubundaki ziyaretçileri etkileyen müzede, Kurtuluş Savaşı´na destek veren Eskişehir´in yerel gazetelerinin panoları önünde fotoğraf
çektiriyorum. Aklıma, Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Atatürk´ün, o dönemin Anadolu basını için yaptığı ?Fazilet Adaları? sözü geliyor.
KENT PARK
Eskişehir´e geldikten sonra ?Kent Parkı? görmeden dönülür mü?
Gerçekten çok etkileyici bir proje.
Eskişehir´in ikinci büyük projesi olup içinde 20 bin metre karelik bir gölet, 350 metre uzunluğunda yapay plaj bulunuyor. Plajın suyu, yanlış bilinen şekliyle Porsuk Çayı´ndan gelmiyor, artezyenden sağlanıyor.
?Kent Park?ta ayrıca çocuk oyun alanları, yürüyüş alanları, açık-kapalı yüzme havuzları, at binme alanları manej, açık-kapalı kafeteryalar, restoranlar ve çok sayıda heykellerin yanı sıra yapımı bitim aşamasına gelen çok amaçlı, içinde nikah salonu, sanat galerisi ve kokteyl salonu da bulunan ?Kent Evi? projesi de yer alıyor.
Teşekkürler, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen.
Olanaksızlıklar içinde kendi olanaklarını yaratarak, bu projeleri hem Eskişehir, hem de ülkeye kazandırdığın için.

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,30% 0,55
  • EURO

    35,16% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,53% 0,66
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44