Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

S. Taygun ERTAN


Dededen Toruna Büyüyoruz, Çoğalıyoruz ve İlerliyoruz...


Bundan tam 42 yıl önce rahmetli dedem Tuncay Ertan, uzun yıllar komşu ilçemiz Bandırma yerel basınına emek verdikten sonra Erdek´te, yine rahmetli kayınbiraderi Ahmet Öksüzoğlu (Molla Ahmet) ile bir gazete kurmaya karar vermişler.
19 Eylül 1975 tarihinde Yeni Erdek Gazetesi´ni kurarak yayın hayatına merhaba demişler. Uzun yıllar süren bu ortaklık, Molla Ahmet´in gazetenin başından ayrılmasıyla sona ermiş. O günden sonra rahmetli dedem Tuncay Ertan ve babam Mehmet Ertan, Yeni Erdek Gazetesi´ni çıkarmayı sürdürmüşler. 1993 yılından sonra ise Yeni Erdek Gazetesi´nin hâlâ imtiyaz sahibi olan babam Mehmet Ertan, tek başına bu gazeteyi ayakta tutmaya çalışmış. 1975 yılından 2011 yılına kadar haftalık olarak yayınlanan Yeni Erdek Gazetesi, bu tarihten başlayarak, günlük yayın yaşamını büyük bir sorumluluk duygusu içinde sürdürüyor.
Bir yerel gazete düşünün ki, 42 yıldır hiç bir duraksama göstermeden yayın yaşamını sürdürerek, yaşadığı ilçe ve bölgeye hizmet etsin. İşte biz bunu başarmanın haklı gururunu yaşıyoruz.
Çünkü yerel gazetecilik zor bir iştir. Yerelde hele hele böyle bizim gibi küçük ilçelerde herkes sizin ağabeyiniz, kardeşiniz, hatta ve hatta akrabanızdır. Eleştirseniz de tepki alırsınız, övseniz de. Ancak biz, Yeni Erdek Gazetesi olarak her zaman doğru bildiğimizi ve gördüğümüz gerçekleri yazmaya özen gösterdik, gösteriyoruz. Basın ahlak ve ilkeleri kapsamında yanlışları eleştiriyor, doğruları övüyoruz. Yeni Erdek Gazetesi olarak Türkiye Cumhuriyeti´nin bölünmez bütünlüğüne kast etmek isteyen siyasi partiler dışında her partiye eşit uzaklıkta duruyor, kamuoyunun bilmesi gereken ne varsa sayfalarımızda yer veriyoruz. Gazetemizin hiç bir köşe yazarının yazılarına sansür uygulamayarak, noktası, virgülüne dokunmadan özgür düşüncelerine yer veriyoruz. Tabii ki biz zaten olması gerekeni yapıyor ve bununla övünmüyoruz, ancak bizim ismimizi belli partilerle anmaya çalışarak karalama kampanyası yürüten bazı siyasilere ve meslektaşlarımıza da en güzel cevabı bu şekilde veriyoruz.
Yerel veya yaygın basında herhangi bir gazete elinize ulaşmadan önce birçok emekten geçiyor. Gazetenin içeriğinin yazılarak hazır duruma getirilmesi, mizanpaj yapılması, basılması, katlanması ve dağıtılması. İşte! Erdek gibi küçük bir ilçede tam 42 yıldır, Yeni Erdek Gazetesi olarak siz değerli okurlarımız için biz tüm enerjimizle, ilk günkü aşkla çalışıyor ve gazetenize ulaşmanızı sağlıyoruz. Gazetemizin en büyük destekçileri, siz değerli okurlarımızın, küçük bir ilçede çıkan yerel bir gazetenin tirajı nedeniyle her gün gazetemizi almak için verdiği büyük çabayı da hayranlıkla seyrediyor ve minnet duyuyoruz.
Tam 42 yıldır ilçemiz ve yöresine hizmet veren Yeni Erdek, teknolojiyi de çok yakından izleyen bir gazete. Yazılı basının dijital basınla yarışmaya başladığı bugünlerde, gazetemizin internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından da binlerce kişiye ulaşmasından ayrıca gurur ve mutluluk duyuyoruz. Dijital ortamda yalnız İlçenin değil, Balıkesir ilinin en çok okunan gazetelerinden biri olmak tabii ki gururumuzu bir kat daha arttırıyor.
İşte bu duygu ve düşüncelerle, kardeşim Tuncay Ertan ile birlikte, dedemin kurduğu, babamın bugünlere getirdiği bu gazeteyi bundan sonra da aynı yayın çizgisinde, aynı ahlak, sorumluluk duygusu ve terbiye ile nice 42 yıllara taşımaya siz değerli okurlarımız önünde söz veriyoruz.

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,30% 0,19
  • EURO

    35,04% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2309,75% 1,43
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55