Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

ERDEM ÖZCAN


CHP adayı Tosun´un miting alanından notlar


CHP´de uzun süren aday belirleme sürecinde nihayet CHP ve İYİ Parti´nin Millet İttifakı anlaşması kapsamında Avukat Tolga Tosun, CHP´den Bandırma Belediye Başkan adayı olarak halkın karşısına çıktı.
Tosun´un, aday adaylığı devam ettiği günlerde, halka çok sayıda vaatler verirken, bende kendisine ?şimdi ne gerek var bunlara, adaylığınız kesinleşsin o zaman vaatlerinizi açıklarsınız´ uyarısında bulunmuştum. Bunu diğer aday adayları için de söylemiş, birkaç yazımda belirtmiştim. İşte! Şimdi o an geldi; madem artık aday belli, vaatlerini sırala?
31 Mart´a kadar da her türlü sözler, vaatler, projeler serbest. Bunları bir kenara yazacağız, eğer sandıktan çıkarsa elbette takipçisi de olacağız.
39 yaşındaki Bandırma Belediye başkan adayı Avukat Tolga Tosun, CHP örgütünün Bandırma Cumhuriyet Meydanı´nda genellikle aynı noktada gerçekleştirdiği basın açıklamalarına katılan kalabalığa eş değerde toplanan kalabalığa seslendi.
Tolga, belki ilk defa karşısında kendisini dinlemeye gelen 1.500-2.000 kadar bir topluluğa karşı konuşurken oldukça heyecanlıydı. Zira bu işler, mahkemede hakim veya savcı karşısında konuşmaya benzemez. Karşısında bu kez kalabalık bir ?hakim ve savcı topluluğu!? vardı.
Ama konuşmasının sonuna doğru açıldı ve heyecandan unuttuğunu söylediği adaylık yarışına beraber çıktığı Belediye Başkanı Dursun Mirza´ya teşekkür etti. Bu sırada bir ikaz geldi ve meydana giriş yaptığı sırada elinde tuttuğu Türk bayrağı, CHP ve İYİ Parti flamalarıyla birlikte halkı selamladı.
Gözler, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İYİ Parti´li İsmail Ok´u aradı ama göremedik. Ok, herhalde kendisi bir başka gün Bandırma´ya gelip seçim çalışmasını yapacak. Bandırma çok önemli?
Gözler Dursun Mirza´yı da aradı. Özellikle başta CHP Milletvekilleri Ahmet Akın, Fikret Şahin olmak üzere, CHP İl Başkanı Serkan Sarı, İlçe Başkanı Niyazi Yeloğlu konuşmalarında Dursun Mirza´ya defalarca teşekkür ederek mesaj gönderdiler.
Siyaset bu hiç güvenilmiyor? Yani demek istiyorlardı ki, ?Bir ve beraber olalım, DSP´ye gitmeye gerek yok!?
Mesela Ahmet Akın olayını bir hatırlayalım: CHP´li milletvekili Ahmet Akın, daha önce Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak belirlenince süslü püslü bir seçim otobüsüyle Cumhuriyet Meydanı´nda coşkulu bir miting yapmıştı. Ama sonra ne oldu? Millet İttifakı kararı gereği onun yerine İYİ Parti Milletvekili İsmail Ok aday gösterildi. Ahmet Akın partisinin aldığı karara saygılı olduğunu açıklayıp küsmedi. Şimdi Tolga Tosun için oy istiyor. Öyle anlaşılıyor ki, Ankara´da Bandırma için 4 belediye başkan aday adayları arasında büyük kulis faaliyetleri yapılmış. İlk etapta Metin Ok ve Ozan Onur elenmiş ama Dursun Mirza ve Tolga Tosun arasında müthiş kulis faaliyetleri yapıldığı zaten aday açıklamasının neden çok geciktiğinden belli olmuştu.
Gelelim Cumhuriyet Meydanı´na?
Ahmet Akın Tolga´yı; ?Birazdan bir yıldız doğacak? diyerek takdim etti. Küskünlük göstermeyen ve ?bölünmeyelim? mesajları atan 4 aday adayından Ozan Onur da teşekkür edilenler arasındaydı.
Tolga´nın sağında ve solunda birlikte olanların içinde en dikkat çekecek kişi bana göre CHP´li Balıkesir eski milletvekili, eski belediye başkanı Sedat Pekel idi. Her zaman şıklığıyla tanıdığımız Sedat Pekel bugün de kalabalık arasında şıklığıyla dikkat çekiyordu. İl başkanı olsun, İlçe başkanı olsun veya Milletvekili Fikret Şahin ve aday Av. Tolga Tosun olsun toplantıda olmayan Dursun Mirza´ya teşekkür ederlerken Sedat Pekel´e de teşekkür etmeyi ihmal etmediler. Siyasette büyük tecrübesi olan Pekel´in, Ankara´da Tolga Tosun için etkili çalışmaları içinde olduğu iddia ediliyor. Herhalde teşekkürler bunun için olacak ama Dursun Mirza ne diyor bu işe öğrenemedik.
Bekleyip görelim?

  • BIST 100

    9691,16%0,48
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli

Balıkesir

24.04.2024

  • İMSAK 04:29
  • GÜNEŞ 06:04
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:55
  • AKŞAM 20:00
  • YATSI 21:29