Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

ERDEM ÖZCAN


Banvit destan yazdı

Başta, Fenerbahçe tribünü olmak üzere salon yaklaşık bir saat önce tamamen doldu.


Başta, Fenerbahçe tribünü olmak üzere salon yaklaşık bir saat önce tamamen doldu.
Fenerbahçe Beko 2 gün önce THY Avrupa Liginde İspanya´nın Baskonia takımı karşısında 96-87 galip gelerek 15. galibiyetini alınca liderlik koltuğunda oturmaya devam etti. Kimleri yenmemişti ki? Bir Avrupa devleri olan Barselona, Real Madrid, Dinamo Moskova, Panathinaikos?
Banvit işte böyle bir Avrupa devi olan Fenerbahçe Beko takımını müthiş bir mücadele sonunda yenmeyi başardı. 2 bin 500 kişilik Kara Ali Acar Spor Salonu böyle güzel bir karşılaşmada çok yetersiz kaldı. Bandırma´ya acele bir yeterli spor salonu çok gerekli olduğu son oynanan maçta da belli oldu. Hem Banvit´in de FİBA Şampiyonlar Ligi´nde oynadığını da unutmayalım.
Karşılaşmanın ilk 5 dakikası karışlıklı basketlerle çok zevkli geçti. 6-4 Morgan müthiş oynuyor smaçlarıyla şaşkına döndürüyordu. Gary Neal, Shelton ve Moore ile takım havaya girdi ama bir de basit hatalarımız olmasa ilk yarı 15-11 lehimize bitti ama daha farklı bitebilirdi. İlk çeyrekte Banvit gerçekten savaştı. İkinci çeyrekte de Banvit öyle bir savaş verdi ki Melli şaşırdı kendi potasına adeta smaç yaptı. Bu arada Obradovic takımı Fenerbahçe´nin devrenin bitimine 6.30 dakika kala 19-13 geriye düşmesi bir taraftan Banvit´in müthiş mücadelesi nedeniyle çok sinirlendirdi. Maç giderek hareketlendiği sıralarda Banvit´in basit hataları skoru daha ileriye götürmelerine engel oluyordu. Tabi bu basit hataları Fenerbahçe´de yapıyordu ama onlar karşılarında beklemedikleri bir Banvit bulmuşlardı Banvit ise acele ve telaş eden?
Devrenin bitimine 3.15 dakika kala 21-13 önde giden Banvit mücadelesiyle eski günlerine dönmüştü. Sarı lacivertlilerin 7 dakikada sadece 2 sayıları vardı. Banvit´in müthiş savunması konuk ekibi şaşkına döndürürken fark da 12 sayıya çıkınca Obradoviç mola aldı. Mola sonrası kenardan Fenerbahçe´nin büyük kozu Sloukas girdi. Banvit mola alırken Obradoviç hakeme her zaman yaptığı gibi adeta azarlar gibi dert yanması gözlerden kaçmadı. Ünlü koç Obradoviç tehlikeyi sezdi. Banvit durdurulamıyordu. Devreyi, Banvit 27-20 önde bitirdi.
Banvit üçüncü çeyreğe alkışlar arasında başladı. Ancak konuk ekibin sert savunması Banvit´i durdurdu. Top kayıpları da yapınca fark 1 sayıya iniverdi. 27-26 Fenerbahçe uzun bir süreden sonra ilk kez öne geçti derken Morgan´ın müthiş smacı takımı kendine getirdi. Üçüncü çeyrek de adeta kıran kırana geçiyordu ve skor sık sık el değiştiriyordu. Fenerbahçe´nin 33-35 öne geçtiği son iki dakikada hakem hataları Banvit´i olumsuz etkiledi ve üçüncü çeyreği konuk ekip 38-44 önde bitirdi.
Karşılaşmanın son çeyreğine Rıdvan maşallah hem top kaptı hem basket faulu ile takımı adeta ateşledi. Art arda basketler farkı 1 sayıya indirince salon adeta yıkıldı. Daha sonra Fenerbahçe Beko etkili oyunuyla 6 sayı öne geçti. Banvit ünlü rakibi karşısında elinden ne geliyorsa yaptı. Hele bitime 4.30 dakika kala 6 sayılık farkı kapatarak 51-50 öne geçmesi mola aldırdı. Savaş devam ediyordu. Gary Neal 3 dakika üçlüğü 55-50 yapınca çok ümitlendi. Morgan´ın smaçları salon ayağa kaldırmaya yetiyordu. Banvit 60-52 önde ama 1.51 dakika çok uzun süre. Mola sonrası hakemlerin faul kararları Banvit´i maalesef yıkmaya yetti. Arka arkaya 3 faul kararı skoru eşitledi.62-62 Bitime 13 saniye kala MORGAN SMAÇ BASKETİ BANVİT 66-64 ÖNE GEÇTİ. Son 13 saniyede çok uzun süre nitekim Fenerbahçe Beko oyuna kenardan başladı. Nicola Melli, Ali Muhammed ve Sloukas etkili oluyordu. Melli basketiyle skor 66-66 eşitlendi. Banvit son hücumdan da boş dönünce maç uzatmaya gitti. Uzatmaya Banvit, Moore´nin smaç basketiyle başladı. Hakemler Banvit´in maç kazanmasını istemiyorlardı sanki. Müthiş savaş devam ediyordu. Bitime 29 saniye kala Banvit 77-73 önde girdi. Müthiş oynayan Banvit maçı mutlaka kazanması gerekiyordu. Bu maça kalp dayanmazdı. Perez 79-73 yaptı Fener mola aldı. Anlaşılan hakemler de kurtaramayacak Fenerbahçe Beko´yu.
Bu arada kenardan oyuna giren 9 sayısı olan Rıdvan´ın baş döndürücü oyunu, 16 sayı ile oynayan ve tutulamayan Perez, smaçları ve ribaundlarıyla şaşırtan 20 sayıyla oynayan Morgan, etkili oyunuyla galibiyette önemli rol oynayan 17 sayısı olan Gary Neal, 12 sayısı olan Moore yanında kısa süre almalarına rağmen uyum sağlayan Tolga, Ragıp, Metehan ve Şahmuz da galibiyette katkıda bulundular. Fenerbahçe Beko´da ise 22 sayı ile Melli, 16 sayısı ile ilk kez Dixson adıyla Pınar Karşıyaka´dan tanıdığımız Ali Muhamed ve Sloukas karşılarında kazanmayı çok isteyen ve harika bir oyun sergileyen Banvit´i bulunca yapacak bir şeyleri kalmamıştı.
Son 15 saniyede artık taktik faulü yapmaktan başka seçeneği kalmayan Fenerbahçe Ülker kaderine razı oldu. Taktik faullerini Moore sayıya çevirince yenilmez sanılan Fenerbahçe Beko´yu BANVİT yenmeyi başardı. (83-78)
Sonradan gelen 3 yabancı oyuncunun da giderek uyum sağlamasıyla eski parlak günlerine dönen Banvit Baş Antrenörü Hakan Demir´i tüm takımı ve yönetimi tebrik ediyoruz. Tabiki baştan sona takımlarına büyük destek veren vefalı taraftarları da.

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

26.04.2024

  • İMSAK 04:35
  • GÜNEŞ 06:08
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:31