Bugün, 19 Mart 2024 Salı

ÖNDER BALIKÇI


BANDIRMAYA SU BİLE YOK!

BANDIRMAYA SU BİLE YOK!


Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Gençlik ve Spor Balıkesir İl Müdürü İlhan Arslan, Savaştepe belediye ve ilçe başkanlarıyla birlikte Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz’ı ziyaret etmişler.

Bakanlıkta yapılan görüşmelerde, Balıkesir projeleri masaya yatırılmış oldu. Aydınlıoğlu, daha sonra yaptığı açıklamada, “3.500 kişilik kapalı spor salonu, Balıkesir’in tüm ihtiyacını karşılayacak şekilde donanımlı ve modern şekilde yapılıyor. İçinde 500 kişilik antrenman sahası da bulunan salonda bodrum kat komple otopark olacak. 20 milyon TL bedelle 2015 yılının mayıs ayında bitirip, sporseverlerin hizmetine açacağız. Yine Balıkesir’imize modern ve tam olimpik kapalı yüzme havuzunun 22 milyon TL’ye ihalesi yapıldı. Yakında inşaatına başlayacağız. Üç ilçemizde spor salonu bitmek üzere. Bunlar İvrindi, Manyas ve Kepsut. 4 ilçemizde spor salonu yok. Spor salonu bulunmayan Savaştepe, Susurluk ve Sındırgı’yı da 2015 yatırım programına alıyoruz. Edremit’in suni çim sahası bitirildi. Edremit kapalı spor salonu ve çim sahanın bitişiğinde başladığımız gençlik merkezi de bitmek üzere ve bir kompleks durumuna geldi. Havran’daki çim saha bitmek üzere. Balıkesir’in her bölgesinde, ilçesinde gençlerimiz için spor yapabilecekleri bir tesis bulunuyor.”
Hemen dikkatinizi çekti, değil mi? BANDIRMA’NIN ADI YOK!
Balıkesir Ali Hikmet Paşa’da, üçü sentetik çim olmak üzere altı saha varken, Bandırma ve yöresi takımları, iki yıl öncesine dek toz-toprak içindeki sanayi sahasında mücadele ederken bu siyasilerin ve yöneticilerin yürekleri hiç sızlamadı mı?
Bandırma’nın gençlerinin, öğrencilerinin, diğer kişilerinin yararlanabileceği bir spor salonumuz yok. Bandırma’nın tek spor salonu, Banvit Basketbol Kulübü’ne kiralanmış durumda. Şu anda tüm okul spor etkinlikleri, 2-3 okulun, yetersiz spor salonlarına sıkıştırılmaya çalışılıyor. Sözüm ona, 2011 yılında, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, 5 bin kişilik spor salonu yapmak için Bandırma Belediyesi’nden 11 dönümlük yer almıştı. Yapmadı! Belediye, iyi ki, bu yerini, spor salonu yapması için “şartlı” vermiş. Haklı olarak geri aldı. Şimdi yeniden, 4 yıl sonra yeniden yapmak için yine “şartlı” aldılar, belediyeden. Dileriz, bu kez yaparlar, 4 yıl içinde bile olsa! Anlaşılıyor ki, Bandırma için yapılacak yatırımlarda, devlete, Bandırmanın hiçbir mülkü “şartsız” verilmemeli. Yıllar önce, Bandırma Belediyesi’nin bir arsası, Bandırmaya “kültür merkezi” yapılması için devlete “şartsız” verilmişti. Devlet, buraya kültür merkezi yapmadığı gibi, Bandırma Belediyesi’nin, yani Bandırmanın malı olan bu arsayı, Hazine’ye kaydederek de, üzerine yattı! Şimdi, Dursun Mirza’nın başkanlığındaki Bandırma Belediyesi, arsasını geri alabilmeye çalışıyor, mahkeme yoluyla…Alabilirse!
Devlet, neredeyse 20 yıldır, Bandırmaya spor dahil hiçbir alanda çivi bile çakmıyor. Bırakın yeni yatırımlar yapmayı, birçok değeri de elinden alındı. İşte Eti-Bor A.Ş. Genel Müdürlüğü, Toprak Mahsulleri Ofisi Bölge Müdürlüğü, DLH 5. Bölge Müdürlüğü, TEKEL de uçup, gitti Bandırmanın elinden. Bu süre içinde iktidarın Balıkesir milletvekilliğini yapanların kulakları çınlasın!
Bandırma, Erdek ve yöresi ne Balıkesir’in umurunda, ne devletin…En son örneği de, Bandırmalıya “zulüm” olarak uygulanan su faturaları olayı değil mi?
Sözün kısası, devletten, Balıkesir’den, Bandırmaya su bile yok!

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,30% 0,55
  • EURO

    35,16% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,53% 0,66
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44