Bugün, 19 Mart 2024 Salı

ÖNDER BALIKÇI


Bandırmaspor Yönetimi ve Çelişkiler

Bandırmaspor Yönetimi ve Çelişkiler


Mehmet Kılkışlı`nın başkanlığındaki Bandırmaspor Kulübü Yönetim Kurulu, aşağı-yukarı aynı ekiple yedinci yılına başlarken, geçtiğimiz günlerde "görev paylaşımı" da yaptı. Görev paylaşımında dikkatimi çeken bazı noktalar var. Dört asbaşkan, dört 2. başkan! Yani başkandan geçilmiyor, yönetim kurulunda. Ancak bunların en ilginci, geçtiğimiz sezon yönetim kurulunun ve o günkü teknik direktör Fuat Yaman`ın yanlış transfer politikasını haklı olarak eleştirmesinin ardından, Başkan Mehmet Kılkışlı tarafından istifaya davet edilen, ancak nedense istifa etmeyen asbaşkan Yaşar Bekdemir`in, yine asbaşkanlar arasında görevlendirilmesi. Kılkışlı, geçen sezonun ortasında istifasını istediği Bekdemir`i, bu sezon yeniden asbaşkan olarak görevlendiriyor. Dostluklarını biliyor ve anlıyorum ama spor, çelişkiyi asla affetmez. Bence geçen sezon haklı olarak eleştirdiği Mehmet Kılkışlı`nın başkanlığındaki yönetim kurulunun,  birkaçı dışında yine aşağı yukarı aynı ekip ve anlayış içinde  olmasına karşın yönetime yine "asbaşkan" olarak girmeyi içine sindiren sevgili Yaşar Bekdemir de doğru yapmadı, geçen sezon, "Neden istifa etmiyorsun?" diye  Bekdemir`e kapıyı gösterdiği Kılkışlı da!
Transfer komitesinde görev alanlara bakınca, Yaşar Bekdemir, Ahmet Edin, Can Gülmezgil, Mehmet Özbek, Talip Yıldız ve Ozan Onur`u görüyorum. Dilerim, son iki sezonda olduğu gibi transferin en büyük yetkisi yine futbolcu değerlendirmesinden uzak Ahmet Edin ile Mehmet Kılkışlı`ya bırakılmaz. Bırakıldığında, bordo-beyazlı takımın, son sezon yaşadığı "transfer fiyaskosu"yla bu yıl da karşılaşması olasılığının yüksekliğinden korkarım. Futbolcu değerlendirme ve takıma yarar sağlayacak, iyi oyuncudan anlama işi çok farklı bir boyut. Hep merak ederim, parlak bir futbolculuk yaşamı bulunan, yöremizde ve ülkemiz düzeyinde çok sıcak sportif iletişimleri bulunan Ertunç İşbay, neden transfer komitesine alınmaz? Herhalde Ahmet Edin`in engin(!) spor kültürü kadar spor kültür ve bilgisi vardır, sayın İşbay`ın.
Kılkışlı`nın başkanlığındaki Bandırmaspor yönetiminin, son iki sezon dışında başarısını elbette ki kabul ediyorum ama futbolda dün yoktur, yarınlar vardır. Kılkışlı yönetiminin, yeni sezon için artık mazereti kalmamıştır. Kimse de vazgeçilmez değildir.
Bir de anlamadığım nokta şu: Sayın Kılkışlı`nın ağzında hep, "Ne yapalım, kulüp yönetimine başka talip yok, biz almak zorunda kalıyoruz" şeklindeki sözleri. Ancak, kulübe, son iki sezondur uyguladıkları yanlış transfer politikası ile getirdikleri borç yükü de ortada. Ceplerinden verdikleri paraları elbette ki almak isteyecekler ama bu borç nedeniyle kulübe talip çıkmadığı da bir gerçek. Tabii ki, bir gerçek daha var: Kılkışlı yönetimi, Bandırmaspor`da görevde kalmayı da çok seviyor ve istiyor. Kısacası, görevi bırakmak onlara zor geliyor. Zamanında sayın Recep Köroğlu da, genel kurullarda kendisi başkan olup, listesini hazırlardı, her çeşit ekonomik zorluklara karşın. Aralıklarla yedi yıl görev yaptığı süre içinde takım, onun döneminde iki kez küme düştü. Genel kurullarda kulakları çınlasın, sevgili Recep Köroğlu, "Kimse göreve talip olmuyor. Ben almasam, kulüp kapanacak" diyerek göreve balıklama atlar, takımın nasıl başarılı olacağını anlatır, sezon sonunda başarısızlık geldiğinde ise genel kurullarda hep sızlanırdı. Rahmetli Ali Toptan, sezon sonlarında, genel kurulda güç koşullardan yakınan Köroğlu`na ise şu yanıtı verirdi, hep:
"Yahu, Recep Ağabey, ben almasam, kulüp kapanacak bahanesine sığınmasan, herkes bir çare aramak zorunda kalacak. Sen, Bağkur emekli maaşına sahip bir adamsın. Neden hemen başkanlığa atlıyorsun! Bir bırak bakalım, ne olacak? Ama sen fırsat bırakmıyorsun ki, yeni arayışlar ortaya çıksın. Merak etme, Bandırmaspor kapanmaz!"
Ali Toptan`ı bir kez daha anarken, kıssadan hisse de olsun istedim.
Bandırmaspor`un durumunu bu sezon çok yakından izleyeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın!
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,30% 0,55
  • EURO

    35,16% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,53% 0,66
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44