Bugün, 19 Mart 2024 Salı

ÖNDER BALIKÇI


Bandırmaspor Kulübü ve reklâm

Bandırmaspor Kulübü ve reklâm


Bandırmaspor`lu yöneticiler, geçtiğimiz hafta içinde taraftarlarla bir toplantı yaparak, onların sorularını yanıtladılar. Ama yalnızca 40 dolayında kişinin katıldığı toplantı amacına ulaşmadı. Toplantıda ne mi oldu? Bandırmaspor Kulübü Başkanı Mehmet Kılkışlı, yine bol bol, kulübü ne büyük ekonomik zorluklar içinde yönettiklerinden söz etti. Yine bol bol rakamlar verdi. Kulübün borcunun 3 milyon 600 bin liralar dolayında olduğunu belirtti. Tabii, bu arada göreve geldikleri altı-yedi yıldan bu yana 14 teknik direktörle çalıştıkları da gündeme geldi. Yani her yıla iki teknik direktör düşüyor. Bu durum, yönetimin teknik adam seçmekteki başarısızlığını ortaya koymuyor mu? Yine son iki-üç yıllık yanlış transfer politikasına ne demeli? Peki, bu yanlış teknik direktör seçimlerinin ve bilinçsiz transfer politikasının, kulübün borçları üzerindeki etkisi üzerinde bu yönetim ne düşünüyor acaba? Anlatsalar da dinlesek! Toplantıda bu soruları soran da çıkmadı. Yine toplantıda ilginç bir ayrıntı da şuydu. Bir ara söz alan basın sözcüsü Can Gülmezgil, "Bu çeşit toplantılarda, kulüpten alacaklarımızı gündeme getirdiğimizde yadırganıyoruz. Açıklama yaparken, mecburen gündeme getiriyoruz" deyince, Kılkışlı, müdahale ederek, şöyle dedi:
"Yok, şöyle diyeyim. Yönetime gelmek isteyenler varsa kulüpten alacaklarımızı onlardan istemeyeceğim. Bu alacaklarımı, kulübümüzün, Futbol Federasyonu`ndaki  gelirleri üzerine tedbir koydurarak, alırım. İsteyen yönetime gelsin."
Kılkışlı`nın, bu konudaki sözleri onu bağlar. Buna bir diyeceğim yok. Ancak ben, başka bir konuyu merak ediyorum. Kılkışlı, bunu hep yapıyor. "Bakın, yönetime talip olan yok. Alternatifsiziz!" deyip, koltuktan ayrılmıyor. Oysa tarihinin hiçbir döneminde Bandırmaspor Kulübü sahipsiz ve yönetimsiz kalmadı. Yeni yönetim ortada gözüksün veya gözükmesin, bu bahaneye sığınmaya çalışmak çok yanlış. Demek ki, Bandırmaspor Kulübü koltuğu önemli bir makam. Kişilere hem reklam aracı, hem de politik beklentiler için de önemli bir avantaj! Yoksa, hem bu kadar ekonomik koşullardan, Banvit`in dışında kimsenin destek olmadığından sızlanacaksın, hem de "Benden bu kadar, bırakıyorum" diyemeyeceksin. Kim ne derse desin, Bandırmaspor Kulübü üzerinden, 7 yılda yapılan kişisel reklam için 3 milyonluk cepten harcama çok değil! Yoksa başta Başkan olmak üzere yönetimdeki birçok kişiyi Bandırma`da kim tanırdı? Bu yalnız Bandırmaspor Kulübü için değil, ülkemizdeki diğer profesyonel takım yöneticileri için de geçerli.
Toplantıda yadırgadığım bir nokta da şu oldu: Bir gazeteci arkadaşın, sahaya prosedürler nedeniyle giremediklerini orada dile getirmesi doğru değildi. Arkadaşımızın, bu yakınmasını haklı buluyorum. Buna bir diyeceğim yok. Ancak bu sorun, yönetim kuruluyla yapılacak özel görüşmelerde çözülebilirdi. Sorun, bu toplantıya getirilince bir taraftarın, "Bak, stada alınmadığın için 1,5 yıldır Bandırmaspor maçını yazmadığını söylüyorsun. Stada girmek için 5 lira veremiyor musunuz?" şeklindeki ağır sözüyle karşılaşıldı ki, bu da meslek adına içimi acıttı.
Son söz mü? Bandırmaspor`un, küçük bir grup taraftarla yaptığı sözüm ona hesap verme toplantısında, dişe dokunur yeni bir şey yoktu. Havanda su dövüldü!
  • BIST 100

    8723,07%0,06
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,10% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2235,54% -0,34
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44