Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

ERDEM ÖZCAN


Bandırma ?Vefa Tribünü? ve mutlu son

Bandırma´nın medarı iftiharı Banvit Basketbol takımı geçen ay ?Bandırma Vefa Tribünü? (BVT) adıyla ilk kez oluşturduğu taraftar grubuyla salona ekstra bir enerji geldi.


Bandırma´nın medarı iftiharı Banvit Basketbol takımı geçen ay ?Bandırma Vefa Tribünü? (BVT) adıyla ilk kez oluşturduğu taraftar grubuyla salona ekstra bir enerji geldi.
Yıllardan beri salonun sol köşesinde ?ÜnüBanvit? adıyla oluşturulan üniversite ve liselilerden oluşan ateşli taraftar grubu harikalar yaratırken yeni kurulan Banvit Vefa Tribünü taraftar grubunun kurulmasıyla da sağ tarafta çoğunlukla sessiz ve sakin bir şekilde maç izleyen taraftarın canlanması sağlandı. Şimdi artık Banvit salonda taraftar hâkimiyetini daha etkili bir şekilde kullanarak rakiplerine gözdağı verdi.
Konuya olumlu yaklaşan Banvit BK Başkanı Özkan Kılıç, projeyi geliştirerek taraftarların aileleriyle birlikte kaynaştırmak için yemekli toplantılar düzenlemeye başladı. İkincisi düzenlenen ve 350 kişinin katıldığı yemek inanılmaz coşkulu geçti. Sanki şampiyonluk kutlama gecesiydi. Oyuncuların bir bölümü de katıldı. Sanıyorum tahmin etmedikleri ve ummadıkları bir geceye karşılaşmışlardı. İnşallah bu hava onları daha da canlandırırdı ve 1 gün sonra yapılacak TOFAŞ maçında etkisini gösterir diye tahmin ediyordum.
Nitekim öyle oldu?
Konuşmasına ,?Dünya´nın en güzel taraftarına hoş geldiniz diyorum? sözleriyle başlayan Banvit Basketbol Kulübü´nün efsane başkanı Özkan Kılıç´a, taraftarların ? Senin Peşindeyiz Her Zaman? yazılı bir pankartla cevap vermesi zaten sıcak bir ortamda başlayan toplantı daha da samimi bir havaya büründü.
Yanılmıyorsam 24 yıldan beri kulübün başkanlığını başarıyla sürdüren Özkan Kılıç, yılların tecrübeli idarecisi Sportif Direktör Turgay Çataloluk masaları dolaşıp geceye katılanlarla birlikte her zaman değer verdiği basın mensuplarının masalarına da gelerek hoş geldiniz demeyi unutmadılar. Hem spor hem eğlence bir arada harika bir gecede Bandırma spor hayatına çok yeni bir etkinlik getirildi.
Ertesi gün doğru Tofaş maçı için salona gittik. Unutulmaz maçlarından birini çıkaran Banvit, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 3. sırada olan ve güçlü bir takım olan TOFAŞ maçını gecenin verdiği enerjiyle yenmesini bildi. Çok sayıda hatalı hakem kararlarına rağmen taraftarların da büyük desteğiyle çok değerli bir galibiyete imza atılması muhteşemdi.
Bir ara 10 sayı geriye düştük, ama hiçbir zaman oyundan kopmadık. Özellikle 20 sayı ile oynayan Perez, 24 sayı ile oynayan Gary Neal, 19 sayı ile oynayan, smaçlarıyla rakiplerin moralini bozan Morgan, Tofaş´a yetti. Baş Antrenör Hakan Demir´i de kutluyorum. Her oyuncu değişikliğini tam zamanında yaptı. Morgan´ı özellikle son periyotta daha fazla süre yer vermesi de yerindeydi.
Maçın kaderi nasıl belirlendi: Maçın bitimine 3 saniye kala oyuna kenardan başlayan Tolga, kendini unutturan Gary Neal´ın önüne al da at dercesine attığı topu rakiplerinden sıyrılan Neal, bitime 0.1 saniye kala elinden çıkardı. Top çemberden geçince maçın kaderi de belirlenmiş oldu. Banvit 90-Tofaş 89
Bu zafer yazılan gecenin kutlaması ?Bandırma Vefa Tribünü? gecesinde kutlanmış olması da çok anlamlıydı.
Tebrikler, teşekkürler BANVİT

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,54% 0,13
  • EURO

    34,87% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2434,65% 0,09
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli

Balıkesir

24.04.2024

  • İMSAK 04:29
  • GÜNEŞ 06:04
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:55
  • AKŞAM 20:00
  • YATSI 21:29