Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

ERDEM ÖZCAN


?ADAY? YARIŞI HIZLANDI

Mahalli seçimlerin yapılacağı günler yaklaştıkça aday adayları vites arttırmaya devam ediyor.


Mahalli seçimlerin yapılacağı günler yaklaştıkça aday adayları vites arttırmaya devam ediyor. Tüm Türkiye´de olduğu gibi bizde de bu böyle? Hele Balıkesir?Orası da çok karışık. CHP´den Ahmet Akın´ın ardından adaylığı ilan edilen İYİ Parti´den İsmail Ok esip gürlüyor ama İsmail Ok daha önce MHP oylarıyla Balıkesir Belediye Başkanı seçilmişti. O şimdi sanıyor ki, MHP oyları onu seçecek? Bugün onu seçecek MHP oyları kaldı mı? Sonra, İsmail Ok daha önce Balıkesir Belediye Başkanı idi. Ama şimdi Balıkesir Büyük Belediye Başkan adayı olarak seçime girecek. Şimdi ilçeler de Büyük Şehir için oy kullanacaklar. Onun için İsmail Ok başarılı olması için İl genelinde Ahmet Akın gibi çalışması gerekiyor.

Yazımı bitirdiğim sıralarda akşam haberlerinde, CHP ve İyi Parti´nin anlaşması sonunda İsmail Ok Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ortak aday seçildi. Şimdi bu durumda CHP´li seçmenin İsmail Ok ?u desteklemesi gerekiyor. Hem de tüm İL genelinde? Desteklerse ne ala desteklemezse Balıkesir Büyükşehir Belediyesi rahat bir biçimde AKP´nindir.Balıkesir CHP İl merkezi şimdiden kazan kaldırdı. Sonra ne olur bilmem?

Gelelim bizim buraya?

Bandırma´da AKP olgun bir tavırla gelişmeleri sakin bir şekilde sürdürüyor. CHP boş durmuyor. Belediye Başkanı Dursun Mirza ile Avukat Tolga Tosun anketlerde? o değil, ben öndeyim? yarışı yaparlarken Erdek´te Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ile Av. Yüksel Değirmenci de ayni kulvarda koşuyor. Erdek ?fokur fokur ?kaynıyor. Hüseyin Sarı geniş seçim taktikleriyle sık sık gündemi değiştiriyor ve de hava ?kızışıyor?. Erdek´te siyaset sahnesine göre; Hüseyin Sarı sözde CHP´de istenmiyormuş ama, sözde AKP için derin kulis faaliyetlerini sürdürüyormuş. Sen misin bu asılsız iddiayı ortaya atan her kimse; Başkan Sarı demediğini bırakmadı ve son sözü ?ispatlamayan şerefsizdir? oldu.

KİM VAR KİM YOK

 Bu arada da çok sayıda aday adayı ismi kulaktan kulağa dolaşırken kimler yok ki? Birisi bir laf atıyor sonra kendisi de inanıyor derler ya bugünkü siyaset sahnesi aynen böyle sürüyor. Mesela AK Parti´den ilginç bir isim bana soruluyor doğru mu diye; ama ben de bu ismi ilk defa bana ?doğru mu? diye sorandan öğreniyorum. Eski kaymakamımız bugünkü Tunceli Valisi Tuncay Sonel? Sayın Sonel Tunceli´de ham Vali hem belediye başkan yardımcılığı görevinde bulunuyor. ?Yok ya daha neler!? diyorum,  o da bana ?Ankara istese olmaz mı diyecek?? diye cevap veriyor. Başka ?Cemal Öztaylan´ın adı dolaştı, ?teklif olmuş ama ?kabul etmiyorum? demiş? CHP´den de belediye eski başkanı ve eski milletvekili Sedat Pekel´in adı dolaşıyor ama Pekel´in ne dediğini öğrenemedik.

En iyisi kesin bir aday belirlense de o aday ne yapacağını bilse. Aday açıklama süresi uzarken CHP´den 4 aday adayı içinde Metin Ok ile Ozan Onur propaganda faaliyetlerini sessiz yürütürken Dursun Mirza ve Tolga Tosun hız kesmeden devam ediyor. Mirza ?BİR DÖNEM DAHA ? derken, Tosun ?BİRLİKTE YÖNETELİM? diyor. Sonra bu iki aday adayın ikisi de CHP´li. Av. Tolga Tosun hem Bandırma Belediye Meclis Üyesi hem Balıkesir İl Genel Meclis Üyesi. Ben 5 yıl içinde Bandırmayla ilgili bir icraatını duymadım ama şimdi elinde çok sayıda proje olduğunu söylüyor.

Derken İYİ Parti İsmail Ok Balıkesir Belediye Başkanlığı için iki parti anlaştı. Bu şunu gösteriyor; Bandırma´da Dursun Mirza´nın, Erdek´te Hüseyin Sarı´nın ?ADAY? olma şansları ön plana çıktı demektir.

Hayırlısı olsun.

  • BIST 100

    9938,07%2,28
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

27.04.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 06:07
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:59
  • AKŞAM 20:05
  • YATSI 21:33