Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Ziraat Odası Tarım Fuarında

Ziraat Odası Tarım Fuarında

Bursada düzenlenen BURTARIM 2013 Fuarına 250 müstahsil ile birlikte katılan Erdek Ziraat Odası Başkanı Murat Kaleş, fuarda kendileri için en ilgi çeken aletlerin, zeytin hasat makinası ile domates toplama ve toplanan domatesleri boylara ayıran makin

Bursa`da düzenlenen BURTARIM 2013 Fuarına 250 müstahsil ile birlikte katılan Erdek Ziraat Odası Başkanı Murat Kaleş, fuarda kendileri için en ilgi çeken aletlerin, zeytin hasat makinası ile domates toplama ve toplanan domatesleri boylara ayıran makineler olduğunu söyledi.
Erdek Ziraat Odası Başkanlığı, BURTARIM 2013 ile Bursa 6. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı kapsamında 250 müstahsilin katıldığı fuar gezisi düzenledi.
Erdek Ziraat Odası Başkanı Murat Kaleş, 01-05 Ekim tarihleri arasında açık kalacak BURTARIM 2013 ile Bursa 6. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı`nı gezmek amacıyla, ilçede tarımla uğraşan ziraat odası üyesi 250 çiftçinin katıldığı fuar gezisi düzenlediklerini bildirdi.
Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi`nde ulusal ve uluslararası düzeyde bölgenin en büyük fuar organizasyonu olarak gösterilen fuara, Erdek Ziraat Odası üyesi 250 çiftçinin katıldığını belirten Kaleş, fuar gezisinde, tarımsal faaliyetler konusunda bilinçlendirildikleri gibi, teknolojik gelişimleri yakından görebilme fırsatı bulduklarını kaydetti.
Ziraat Odası Başkanı Kaleş, traktör arkasına monte edilen, ağaç baskınlığına göre günde 15-35 ton arası hasat kapasitesi olan (Zeytinde) güçlü bir hasat makinesini fuarda gördüklerine dikkat çekti.  
Hidrolik çalışan motorla gövdeyi ufak titreşimlerle sarstığından ağaca ve dallara zarar vermeyen bu makinanın bölgemiz zeytin üreticilerinin rahatlıkla kullanabileceği önemli bir alet olarak gördüklerini ifade eden Kaleş, şirket yetkilisinden edinilen bilgiye göre, uzayabilen sistemi, 7 metre uzaktan dahi ağacın gövdesini ya da ana dallarını istenilen açıdan ağızladığı, bu sistemin tek tek ağaçlara makinayı yanaştırma çabasını ortadan kaldırdığı gibi, traktör sabit durumdayken 2-3 ağacı birden hasat edebilir özelliğinde olduğu bilgisinin verildiğini anlattı.
Kaleş, hasat makinası hakkında yaptığı açıklamanın devamında şöyle konuştu: "Sık, düzensiz ya da uygun budanmamış ağaçlarda seri çalışabilme. Traktörü hareket ettirmeden uzayabilen, pek çok açıdan dala sarılabilen teleskobik kolunu yönlendirerek 2-3 ağacı istenirse gövdesinden, istenirse kalın dallarından hasat edebilir. Ağaç gövdesinin eğimli olması hasat gücünü etkilemez. Yere paralel uzanan dallara dahi birkaç saniye içinde sarılabilir. Sarsıcı kafa, teleskopik kolundan bağımsız olarak sağ-sol ve yukarı aşağı eksende 80° açıda dalı sarabilir. Bu da birbirine çok yakın farklı açılarda uzanan çift ya da daha çok gövdeli ağaçlarda seri iş çıkarmasını sağlar."
Bu tip fuarlarla, tarım ve hayvancılık alanındaki gelişmeler ile tarım ürünlerinin tanıtımı noktasında büyük fırsatların yakalandığını ifade eden Kaleş, "Bursa`da 11 yıldır düzenlenen uluslararası nitelikteki fuara, Erdek`ten ilk kez 10 araç filosuyla 250 müstahsilin götürüldüğünü fuarın çok faydalı ve yararlı olduğunu dile getirdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli