Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Ziraat Odası delege seçimi yapıldı

Ziraat Odası delege seçimi yapıldı

Erdek Ziraat Odası Başkanı Mehmet Saçıl, Halitpaşa Mahallesi'nden delege adayı olarak girdiği seçimi oyların 64'ü alarak kazandı.

Erdek Ziraat Odası Başkanı Mehmet Saçıl, Halitpaşa Mahallesi'nden delege adayı olarak girdiği seçimi oyların % 64'ü alarak kazandı.

Erdek merkezde toplam 6 delegenin belirleneceği seçimlerde, Atatürk ve Zeytinli mahallelerinde seçime tek adayla gidildi.

Seçimin en çekişmeli geçtiği mahalleleri, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Saçıl'ın seçime girdiği Halitpaşa, 4 delege adayının yarışına sahne olan Yalı Mahallesi ile 3 adayın yarıştığı Alaaddin Mahallelerinde yaşandı.

Halitpaşa Mahallesinde Ziraat Odası Başkanı Mehmet Saçıl'ın rakibi Erkan Topallar'dı. 205 oda üyesinin oy kullandığı seçimde Mehmet Saçıl 133, Erkan Topallar 71 oy alırken 1 oy da geçersiz sayıldı.

Yalı Mahallesi'nde, Haluk Özgör 83, Murat Kaleş 69, Ömer Özkaynak 58, Mesut Çinur 12 oy aldı. Bu oylarla Özgör ve Kaleş Yalı Mahallesi'nden delege olmaya hak kazandı.

Alaaddin Mahallesi'nde, Hasan Bağ, Turgut Kaptan, Muharrem Özbinici'nin katıldığı seçimi, oyların en çoğunu alan Özbinici delege seçildi.

2006'dan bu yana Erdek Ziraat Odası Başkanlığını yürüten Mehmet Saçıl, ilçe merkez, belde ve köylerde odada görev alacak 29 delegenin belirlendiğini söyledi.
Bu üyelerden ilçe merkezden 6, Karşıyaka beldesinden 2, Ocaklar Beldesi ve köylerden ise 21 delege olmak üzere toplam 29 delegenin seçiminin yapıldığını ifade eden Saçıl, seçimlerde bazı eski delegelerin de güven tazelediğini ifade etti.
Eski yönetimin 1,5 ay boyunca görevlerini devam ettireceklerini, yeni seçilen delegelerin Şubat ayında kendi aralarında seçim yaparak yeni yönetimi oluşturacaklarını bildiren Saçıl, `Yeni yönetim Şubat ayından itibaren görevlerine başlayacaklar. Delegeler 4 yıl odamızda hizmet verecekler` diye konuştu.
Saçıl, delege seçimlerinin ilçe merkez, belde ve köylerde sakin geçtiğini, herhangi bir taşkınlık olmadığını belirterek, sağ duyularından dolayı tüm üyelerine teşekkür etti. 
 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı