Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Ziraat Odası Başkanı Özgör uyardı: İnternette ucuza satılan zeytinyağına itibar etmeyin

Ziraat Odası Başkanı Özgör uyardı:  İnternette ucuza satılan zeytinyağına itibar etmeyin

Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, tüketicilerin internette ucuza satılan zeytinyağlarına itibar etmemeleri uyarısında bulundu.

Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, tüketicilerin internette ucuza satılan zeytinyağlarına itibar etmemeleri uyarısında bulundu. 
Son zamanlarda 'zeytinyağı sahtekarları' diye niteleyebileceğimiz birtakım üretici kılığında sahtekarların türediğine dikkat çeken Özgör, “Bunların en çok rahat hareket ettikleri alan internet ortamlarıdır." dedi. 
İnternetteki sosyal medya hesaplarında ve buna benzer sitelerde zeytinyağı reklamlarına son dönemde sıkça rastlandığını hatırlatan Özgör, gıda üretim izni olmayan bu kişilerin insanları kandırmaya çalıştığını savundu. 
Özgör, devamında şöyle konuştu: “Sızma adıyla satılan zeytinyağına lütfen tüketicilerimiz itibar etmesin. Bunlar genelde bitkisel yağların içinde en ucuz olan birtakım yağlarla karıştırılarak ve içine zeytinyağı esansı, zeytinyağı rengi gibi kimyasal maddelerle karıştırılarak piyasaya sürülmekte. Tarım ve Orman İl ve İlçe müdürlükleri sabit mekanlarda sahte zeytinyağı satanların önüne geçiyor ancak internet ortamında bunun önüne geçilmesi çok mümkün olmuyor. Çünkü belirli bir adresleri yok. Tüketicinin internetten zeytinyağı alırken çok dikkatli olmasını tavsiye ediyorum. Bu tür yeri yurdu belli olmayan internet satıcıları ülkemizde 'sağlık iksiri' olan zeytinyağının değerini kaybetmesine neden oluyor." 
Özgör, “Vatandaşlarımız zeytinyağı tükettiklerini zannederken tükettikleri farklı yağlar ki bunlar sanayide kullanılan yağlardır genelde, maalesef bunlar kullanılabiliyor. Dolayısıyla hem tüketici sağlık olarak zarar görüyor hem de ekonomik olarak zarar görüyor. Tüketiciye ulaşmakta internet çok önemli olup lütfen işletmesi olmayan, ismi olmayan veya herhangi bir çakma isimli internete gelen bu tür yağlara itibar etmeyin. Tüketiciler dikkatli olun, kandırılıyorsunuz. Tüketicilerin zeytinyağını güvenilir ve tanıdık kişilerden almaları gerekiyor." diyerek sözlerine ekledi. 
Haber: Tuncay Ertan 



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı