Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Zeytinyağı üretiminde sona gelindi

Zeytinyağı üretiminde sona gelindi

2010/2011 zeytin kampanya döneminde yağlık zeytinde yaşanan yoğunluk ilçedeki zeytinyağ fabrikalarının tam kapasiteyle çalışmasına neden oldu. Ekim ayından bu yana yoğun tempoyla zeytinyağı üreten fabrikaların üretimi bugünlerde oldukça azaldı.

2010/2011 zeytin kampanya döneminde yağlık zeytinde yaşanan yoğunluk ilçedeki zeytinyağ fabrikalarının tam kapasiteyle çalışmasına neden oldu.
Ekim ayından bu yana yoğun tempoyla zeytinyağı üreten fabrikaların üretimi bugünlerde oldukça azaldı.
Erdek Kafkas Zeytinyağı Fabrikası çalışanları yaptıkları açıklamada, bu yıl sofralık zeytin üretiminde yaşanan azalmanın, yağlık zeytin miktarının artmasına neden olduğunu ifade etti.
25 Ekim tarihinde başlayan zeytin hasadı devam ederken, diğer yandan sofralık zeytinde kullanılmayan özellikteki zeytinlerden yağ elde edilebilmesi için zeytinyağı fabrikalarında bir anda aşırı şekilde yığılma yaşandığına dikkat çeken Kafkas Zeytinyağı Fabrikası çalışanları, müstahsilin kendilerine getirdiği zeytinleri söz verdikleri gibi zamanında teslim ettiklerini hatırlattı.
Bu seneki zeytin hasat döneminin de bittiğini, artık gelecek yılın müstahsil açısından bol ve bereketli şekilde geçmesi temennisinde bulunan Kafkas çalışanları, kendilerine teslim edilen yağlık zeytinlerin kırım işinin, hem ücret karşılığı hem de teslim edilen zeytinden hak alma karşılığı olarak ta yapıldığına dikkat çekti.
Erdek`te ki yağ fabrikaları işletmecilerinin, yaptıkları hizmetin karşılığı olarak, zeytinini sıktıran müstahsilden, yıllardır para veya hak alma gibi iki seçenekten birinin sunulduğunu kaydeden yetkililer, elde edilen zeytinyağ-larının, hijyenik özelliğe sahip bidonlarla araç eşliğinde evlere elden teslim etme gibi hizmet vermekten mutlu olduklarını duyurdu.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu