Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Zeytinyağı tadım belgesine kavuştular

Zeytinyağı tadım  belgesine kavuştular

Ayvalık Ticaret Odası, çeşitli ülkelerden Türkiyeye gelen 22 üniversite öğrencisi ile 12 Anadolu Üniversitesi öğrencisine Zeytinyağı Tadım Belgesi verdi.

Ayvalık Ticaret Odası, çeşitli ülkelerden Türkiye`ye gelen 22 üniversite öğrencisi ile 12 Anadolu Üniversitesi öğrencisine Zeytinyağı Tadım Belgesi verdi.
Eskişehir Anadolu Üniversitesi Öğrenci Platformu tarafından her yıl çeşitli amaçlarla düzenlenen etkinlikler kapsamında Türkiye`de bulunan, Almanya, Estonya, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Romanya gibi Avrupa`nın çeşitli ülkelerindeki üniversitelerde eğitim gören 22 yabancı öğrenci ile 12 Anadolu Üniversitesi öğrencisi Ayvalık Ticaret Odası`nın davetlisi olarak Ayvalık`a davet edildi.
Ayvalık`ta ATO tarafından ağırlanan 22 yabancı öğrenci ile onlara eşlik eden Anadolu Üniversitesi öğrencileri, Ticaret Odası bünyesinde Duyusal Analiz Laboratuarında yaklaşık 3 saat süren bir zeytinyağı tadım eğitimi gördü.
Zeytinyağının tadına bakılarak kaliteli olup olmadığının anlaşılmasını amaçlayan tadım kursunda başarılı olan öğrencilere Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer tarafından kurs bitirme belgeleri verildi. ATO Başkanı Rahmi Gençer, öğrencilerin Avrupa`nın çeşitli ülkelerinden Türkiye`ye Anadolu Üniversitesi Öğrenci Forum Kulübü tarafından davet edilerek geldiklerini belirterek, "Bu öğrenciler Türk Kültürünü tanımak ve Anadolu ile ilgili bilgilendirilmek amacıyla ülkemizi gezerken, 5 gün süresince de Ayvalık`ta kalacaklar" dedi.
Avrupalı üniversite öğrencilerinin Ayvalık`a gelmişken, ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini de görebilme fırsatı bulacağını vurgulayan ATO Başkanı Gençer, "Bu vesile ile Ayvalık`ın yemek kültürünü ve turizmini öğrendikleri gibi, tabii ki zeytinyağı kültürünü de öğrenecekler. Bugün bu öğrencileri Ticaret Odamızın Duyusal Analiz laboratuarında konuk ettik. Biliyorsunuz ki, Türkiye bir Akdeniz ülkesi. Akdeniz`in de en büyük ortak değeri zeytinyağıdır. Bu bağlamda, Türkiye`nin de bir zeytinyağı ülkesi olduğunu Avrupalı gençlere göstermemiz gerektiğine inandık. Türkiye`deki kaliteli zeytinyağının en iyi duraklarından biri de Ayvalık`tır. İlçemizde de Ticaret Odamız bünyesinde böylesi bir laboratuarımız var. Bizde konuk öğrencilerimize tadım eğitimi vererek, Türkiye`nin ve Ayvalık`ın zeytinyağını onlara tanıttık" diyerek konuşmasına son verdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli