Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Zeytinyağı ile ısırgan otu karışımından cilt ve saç sabunu üretti

Zeytinyağı ile ısırgan otu karışımından cilt ve saç sabunu üretti

İlçemizde zeytinyağı üretimi yapan Eren Zeytinyağı Fabrikası sahibi Recep Eren, piyasada zeytinyağı diye satılan birçok ürünün gerçek zeytinyağı olmadığı uyarısı yaptı.

Erdek`te 40 yıldan beri baba mesleği olan zeytinyağı üretim işi ile uğraşan Eren Zeytinyağı Üretim Tesislerinin sahibi Recep Eren, piyasada zeytinyağı diye satılan birçok yağın gerçek zeytinyağı olmadığını iddia etti.
Saf zeytinyağından ürettiği cilt ve saç sağlığı için kullanılan ısırgan otlu zeytinyağı sabunun üretimini arttırmaya yönelik başlattığı çalışmaların devam ettiğini belirten Eren, Gıda-Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından 5 yıl önce aldığı teşvik kredisi ile Erdek`e yeni zeytinyağı fabrikası kazandırdığını ifade etti.
S.S. 162 Sayılı Erdek Tarım Satış Kooperatifi`nde de 20 yıl süre ile yönetim kurulu başkanlığı yaptığını hatırlatan Recep Eren, natürel ve kaliteli zeytinyağı üretiminde iddialı olduğunu söyledi.
Piyasadaki en kaliteli yağın asit (dizem) oranının % 0.4 olduğunu, bu rakamın yağın kalitesine % 20`lere kadar çıktığını belirten Eren, en iyi ve kaliteli zeytinyağının dalından kopmuş, sağlıklı, yeşil zeytinden üretilen yağ olduğunu vurguladı.
Recep Eren, "Devlet teşvik verdi diye işi bilmeyen birçok kişi zeytinyağı üretimine girdi tabi sonuçta iflas ettiler. Zeytinyağı üretiminde ayakta kalmak istiyorsanız kaliteli ve katkısız üretim yapmak zorundasınız. Modern tesislerimizde ürettiğimiz natürel zeytinyağlarımız büyük alışveriş marketlerinin raflarını süslüyor." dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli