Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Zeytinyağı desteği için müstahsil makbuzu isteniyor

Zeytinyağı desteği için müstahsil makbuzu isteniyor

Zeytinyağı desteğinden faydalanacak çiftçilerin müstahsil makbuzunu ibra etmeleri gerekiyor.

Zeytinyağı desteğinden faydalanacak çiftçilerin müstahsil makbuzunu ibra etmeleri gerekiyor.
İlçemiz zeytin üreticileri yakından ilgilendiren, zeytinyağı desteğinden istifade edebilecek çiftçilerin, 2012 yılı Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı olması, Tasiriye (Zeytinyağı Sıkma) faturası ile başvuru dilekçesinin yeterli olabileceği bildirilmişti.
Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeline göre 2012 yılı ürünü yağlı tohumlu bitkiler, hububat ve baklagil fark ödemesi desteğine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararının 2012/42 nolu uygulama tebliğine göre ilçemiz çiftçisini yakından ilgilendiren zeytinyağı desteğinden faydalanacak üreticilerin söz konusu destekten faydalanabilmesi için mevcut zeytinyağını 3. şahsa sattığına dair alım-satım belgesi (Müstahsil Makbuzu) da bağlı bulundukları Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü`ne teslim etmeleri istendi.
Konu hakkında açıklama yapan Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü M. Murat Yazar, zeytinyağı desteklemesinden çiftçilerimizin faydalanabilmesi için ÇKS Kayıt Sistemi, Tasiriye Faturası ile başvuru dilekçesine ilave olarak sıktırdığı mevcut zeytinyağını 3. şahıslara sattığına dair alım-satım belgesi yani Müstahsil Belgelerini de Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü`ne teslim etmeleri gerektiğini işaret etti.     
Zeytinyağı alım-satım belgesinin (Müstahsil Makbuzu) Gıda Tarım ve Havyancılık Müdürlüğü`ne son teslim tarihinin 1 Ekim 2013 tarihi olduğunu açıklayan Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü M. Murat Yazar, zeytinyağı desteğinden faydalanmak için başvuruda bulunan Erdek`li tüm çiftçilerin bu uygulamayı göz ardı etmemelerini kaydetti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli