Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Zeytinliadada brifing

Zeytinliadada brifing

Zeytinliadadaki kazı çalışmaları tamamlanıp ziyarete açıldığında, adanın Efesten sonra çok önemli ikinci bir ziyaret merkezi olacağı açıklandı.

Zeytinliada`daki kazı çalışmaları tamamlanıp ziyarete açıldığında, adanın Efes`ten sonra çok önemli ikinci bir ziyaret merkezi olacağı açıklandı.
İlçemiz Zeytinliada`da Doç. Dr. Nurettin Öztürk bilgilendirme toplantısı düzenledi. Zeytinliada kazı heyeti Başkanı Doç. Dr. Nurettin Öztürk, Erdek Zeytinliada devam eden 2011 dönemi kazıları hakkında brifing verdi. Kazı ekibi başkanı, Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurettin Öztürk, 4 Temmuz`da başlattıkları bu seneki kazı çalışmalarının tamamlanmasının ardından, yerel basın mensupları ile vatandaşlara brifing verdi. 

Kazı ekibi başkanı, Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurettin Öztürk, 4 Temmuz`da başlattıkları bu seneki kazı çalışmalarının tamamlanmasının ardından, yerel basın mensupları ile vatandaşlara brifing verdi. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı toplantıda konuşan Doç. Dr. Öztürk, Zeytinliada`da, 2300 yıllık geçmişe sahip bulunan antik tapınak alanlarını bir rastlantı sonucu ortaya çıkardıklarını vurgularken, şunları söyledi: "Kyzikos ve Erdek-Bandırma yolu üzerinde jeolojik çalışmalar gerçekleştirdiğimiz sırada, dönemin Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı tarafından, adaya bir restaurant yapılması için Anıtlar Yüksek Kurulu`na izin başvurusunda bulunuldu. Bunun üzerine adada yaptığımız çalışmalarda çok önemli yapıtlar ve bulgulara ulaştık. Erdek`in, yakın bir gelecekte Ortodoks Hiristiyanlar için çok önemli bir haç merkezi olacağını şimdiden müjdelemek isterim." dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli