Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Zeytinliada´da röleve çalışması

Zeytinliada´da röleve çalışması

Erdek Zeytinliada ören yerinde röleve çalışmaları yapıldı.

Erdek Zeytinliada ören yerinde röleve çalışmaları yapıldı.
Ankara, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Bursa Anıtlar ve Röleve Müdürlüğü´nde gelen toplam 6 kişilik bir ekip, Zeytinliada´nın, turizme açılması için ön çalışmalarda bulundular. Çalışmalara, Bandırma Arkeoloji Müdürlüğü´nden bir yetkili de katıldı.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, adanın turizm işletmesini, belediye ve Kültür ve Turizm Bakanlığı´nın ortaklaşa yürütmesinin gündemde bulunduğunu belirtirken, şunları söyledi:
?Bu konuda, Ankara ziyaretim sırasında da temaslarım olmuştu. Daha sonra Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Abdullah Kocapınar, Erdek´e gelerek başta Zeytinliada ve Kyzikos olmak üzere ören yerlerinde incelemelerde bulunmuştu. Şimdi de, Zeytinliada´ya gelen yetkililer, ören yerinde röleve çalışmaları yaptılar.?
Zeytinliada, kazı çalışması yapılmayan, bölgede, mayıs ayı sonunda kazılar yeniden başlayacak. Kazılar yaklaşık bir ay sürecek. Kazıları yine Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurettin Öztürk´ün başkanlığındaki ekip yürütecek.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false