Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Zeytinliada kitabı basıldı

Zeytinliada kitabı basıldı

Zeytinliada da altı yıldır sürdürülmekte olan kazıları ve başta Meryem Ana Kilisesi olmak üzere gün ışığına çıkarılan yapıtları anlatan kitabın baskısı yapıldı.

Zeytinliada da altı yıldır sürdürülmekte olan kazıları ve başta Meryem Ana Kilisesi olmak üzere gün ışığına çıkarılan  yapıtları anlatan kitabın baskısı yapıldı.
"Erdek Zeytinliada`da Meryem Ana Manastırı" ismini taşıyan kitap, altı yıldan bu yana adadaki kazıları yürüten ekibin başkanlığını yapan Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurettin Öztürk ve aynı üniversiteden mezun olup, hâlen bu üniversitede doktorasını sürdüren Berna Kavaz tarafından kaleme alındı.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı`nın desteklediği "Zeytinliada Arkeopark Projesi" kapsamında, bu ajans tarafından 2 bin adet bastırılan kitap, akademik bir dille Zeytinliada`da gerçekleştirilen kazılar ve gün ışığına çıkarılan tarihi-arkeolojik yapıtları anlatıyor.
Öte yandan, Zeytinliada`nın arkeopark durumuna getirilmesi amacıyla yoğun çalışmalar sürdürülürken, gezi yolları da yapılıyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı