Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Zeytinliada Arkeo-Parka adım adım...

Zeytinliada Arkeo-Parka adım adım...

İlçemiz Zeytinliadada yürütülen kazı çalışmalarında kazı ekibinin başkanlığını yapan Doçent Doktor Nurettin Öztürk ilçemize geldi.

İlçemiz Zeytinliada`da yürütülen kazı çalışmalarında kazı ekibinin başkanlığını yapan Doçent Doktor Nurettin Öztürk ilçemize geldi.
2012 yaz sezonu boyunca adada yapılacak kazı faaliyetleri sırasında adanın Arkeo-Park turizmine açılması maksadıyla planlanan çalışmaları yerinde kontrol etmek için ilçemize gelen kazı ekibi başkanı Doç. Dr. Nurettin Öztürk yönetiminde hazırlıklar kaldığı yerden yeniden başlatıldı.

Güney Marmara Kalkınma Ajansının desteklediği Erdek Zeytinliada Arkeo-Park projesi kapsamında, Zeytinli adada yapımı planlanan yürüyüş yollarının tespiti ve bu yollarda kullanılacak ahşap malzemenin yanı sıra adanın çiçeklendirilmesi maksadıyla satın alınan 2400 saksılı bitkinin özel bir gemi vasıtasıyla adaya taşınarak kazı ekibi başkanı Doç. Dr. Nurettin Öztürk`ün uygun bulduğu yerlere Erdek Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince bu malzemelerin depolanması işleminin tamamlandığı belirtildi.
Muhtemelen 15 Haziran 2012 tarihinde adada başlaması düşünülen kazı faaliyetleri esnasında da bu alınan malzemelerin müze personeli kontrolün de uygun olan noktalara yerleştirilmesi tamamlanarak adanın halkımızın yanı sıra tatilcilerin ziyaretine açılması bekleniyor.
Erhan Göçmen


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false