Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Zeytinli Rock Festivali

Zeytinli Rock Festivali

Edremit ilçesi Zeytinli Mahallesinde 2005 yılında başlayan Zeytinli Rock Festivali'nin son 4 yıl ara verilmesi sonrası bu sene yeniden başlıyor.

Edremit ilçesi Zeytinli Mahallesinde 2005 yılında başlayan Zeytinli Rock Festivali’nin son 4 yıl ara verilmesi sonrası bu sene yeniden başlıyor.
Edremit ilçesi Zeytinli Mahallesi Dalyan Sahili Kumsalında, 2005 yılında başlayan ve her yıl 30 ile 40 bin kişinin takip ettiği Zeytinli Rock Festivali’nin son 4 yıl ara verilmesi sonrası bu sene 28–31 Ağustos 2014 tarihleri arasında Türkiye’nin önde gelen rock gruplarının sahne alacağı ‘Zeytinli Rock Festivali’ yeniden düzenleniyor.
Edremit Belediyesinin katkılarıyla Zeytinli Rock Festivali 4 yıl ara verilmesi sonrası her yıl düzenli olarak daha da geliştirilerek devam etmesinin hedeflendiği açıklandı.
Festivalin açılışını 29 Ağustos 2014 Cuma akşamı İzmir’in sevilen grubu ‘Başıbozuk’ yapacak ve Rock Müzik tarihimizin 46 yıllık sanat çınarı ‘Moğollar’ın ardından da ‘Mor ve Ötesi’ ilk güne noktayı koyacak. 31 Ağustos 2014 Pazar akşamı ise saat: 22:30’da Hayko Cepkin sahne alacak.
Edremit’in Zeytinli Mahallesinde Dalyan Sahili Kumsalında düzenlenecek olan Zeytinli Rock Festivalinde kamp ve kombine bileti olanlara kapılarını bir gün önceden açacak olan festivalde erken gelen kampçılar için hoş geldiniz partisi düzenlenecek.
Rock Müzik sanatçısı Umut Kuzey’in genel koordinatörlüğünde yola çıkan Zeytinli Rock Festivali, Kral Pop TV medya sponsorluğun da, Edremit Belediyesi desteğiyle ve sahne alacak grupların, ses-sahne firmaları ve birçok kişi ve kurumun elini taşın altına koymasıyla hayat buluyor.
Türk Rock Müziğinin yenilikçi isimlerinden Korhan Futacı ve Kara Orkestra performansının ardından, Yasemin Mori sevilen şarkılarını seslendirecek. Festivale özel bir perfromans ile Cem Adrian’nın sahne almasının ardından, Zeytinli’ye hiç de yabancı olmayan bir isim, “Nev” yeni albümüyle müzikseverlerle buluşacak.
İlk gün Rock müzik tarihimizin 46 yıllık çınarı Moğollar’ın ardından da Mor ve Ötesi noktayı koyacak.
Festivalin 2. inci günü, deneysel müziğin çıkış yapan gruplarından “Yüzyüzeyken Konuşuruz” ile başlayacak. Karadeniz müziğinin sınırlarını zorlayan “Marsis”, dillerden düşmeyen sahne performansını bu kez Zeytinli Rock Festivali’nde sergileyecek. Eğlenme garantili “BaBaZuLa” performansının ardından Umut Kuzey festivale özel bir konser verecek. Büyük Ev Ablukada’nın dinleyicileri kendi dünyasına taşımasının ardından Behzat Ç’nin müziklerini yapınca geniş kitleler tarafından keşfedilen Ankara`nın 25 yıllık grubu Pilli Bebek sahne alacak.
Festivalin kapanış gününde gitarların sesi biraz daha yüksek ve distortionlu duyulacak. İlk albümüyle beğeni toplayan Pera günün açılışını yapacak.
Sevilen metal grubu MurderKing’in ardından Rock Müziğin yükselen kadın sesi Ayşe Saran sahne alacak. Dört müzik emekçisinden oluşan 4x4’ün performansını rock müziğin bu coğrafyadaki duayenlerinden Ogün Sanlısoy takip edecek. Festival, katılımcılarına “Yeni Şarkı” sürprizi hazırlayan Kurban ile devam edecek ve ardından festivale noktayı efsanevi heavy metal grubu Pentagram koyacak.
Zeytinli Rock Festivali’nde Rockseverlere müzik, deniz, kum, güneş olanakları sunarken günlük bilet 30 TL, kombine 50 TL ve kombine+kamp ücreti ise 60 TL olduğu açıklandı.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli