Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Zeytinli Mahallesi başkan adaylarını dinliyor Sarı doğalgazın Erdeke gelmesinde hiçbir engel yok

Zeytinli Mahallesi başkan adaylarını dinliyor Sarı doğalgazın Erdeke gelmesinde hiçbir engel yok

Erdek Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydının organizasyonunda gerçekleşen Zeytinli Mahallesi Başkan Adaylarını Dinliyor projesi CHP adayı ile devam etti.

Erdek Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın`ın organizasyonunda gerçekleşen "Zeytinli Mahallesi Başkan Adaylarını Dinliyor" projesi CHP adayı ile devam etti.
Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın ile mahalle sakinlerinin katıldığı toplantıda CHP adayı Hüseyin Sarı projelerini açıklama fırsatı bulurken, geçmişten günümüze gelen birçok konuyu da masaya yatırdı.            
30 Mart`ta seçilmesi halinde yapacağı projeleri anlatan Sarı, bu projelerin kendisinin siyasete ilk atıldığı dönemden bu yana hazır olduğunu söyledi.
Arteka Taş Restaurant da gerçekleşen buluşmaya Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın ve mahalle sakinleri katıldı.
Sarı, toplantıda hazır bulunan mahalle sakinlerinden kendisine soru sormalarını istedi.
Bu şekilde daha kolay iletişim kurabileceklerini söyleyen CHP adayı Sarı`ya gelen ilk soru, "Erdek`e doğalgaz ne zaman gelecek?" sorusu oldu.
CHP adayı Hüseyin Sarı, göreve geldiği gibi ilk olarak Doğalgaz ve Kanalizasyon sorununu çözümlemek için çalışmalar başlatacaklarını kaydetti.
Kendisinin belediye başkanı olduğu dönemde ilçeye doğalgaz getirebilmek için ilk adımı attığını hatırlatan Sarı, "Gerekli yazışmaları tamamlamış, müracaatlarımızı yapmış, Erdek`i dağıtım ağına aldırmayı başarmıştık. Ancak BOTAŞ o zamanlar yeni yatırımlarını askıya almıştı çünkü zarar ediyordu. Ancak daha sonra seçim oldu ve bu iller buralarda kaldı ihmal edildi. Yani doğalgazın Erdek`e gelmesinde hiçbir engel yoktur. Ancak belediyenin taşın altına eline sokması lazım. Ben göreve gelirsem sizden istenen 4 milyon lirayı vatandaştan almak yerine belediye olarak karşılamaya hazırım. Biz göreve gelirsek ilk işimiz Doğalgaz ve Kanalizasyon sorunu olacak. Çünkü doğalgazı getirirken kazılar yapılacak masraflar olacak. Sonra birde kanalizasyon sorunu yüzünden bir daha bir daha kazı yapıp masraf yapmaktansa bu iki sorunu aynı anda çözeceğimi size söylüyorum. Yani belediye olarak burada 3-4 milyon liraya yol yapacağıma, taş döşeyeceğime o parayla doğalgaza öncelik vereceğim" dedi. 
Hazırladığı yeni projelerinden de bahseden Sarı, vaat ettiği 100 hedef 100 projenin hepsinin gerçekçi projeler olduğunu vurguladı.
Yapmayı vaat ettiği 100 projenin toplam maliyetinin 130 milyon lira olduğunu söyleyen Sarı "Benim 1999 yılından beri yapmaya uğraştığım projeler var. Yani bu duyduğunuz 100 proje bir anda ortaya çıkan projeler değildir. Bu projelerin toplam bedeli 130 milyon lira civarında bir rakam tutuyor.  Bu da demek oluyor ki 20 milyonluk bir bütçe ile 6,5 yılda bu projelerin hepsi gerçekleşebilir" diye konuştu.
Erdek Belediyesi`ni devrederken 38 milyon lira borç ile devrettiğini bildiren Sarı "Ben belediyeyi 2009 yılında kamu dahil toplam olarak 38 milyon lira borç ile devrettim. Müfettiş raporları elimde, herkese birer tane fotokopi verebilirim. Peki, Erdek Belediyesi`nin şu anki borcu kaç para biliyormusunuz?  Tam 103 milyon lira. Ama ben göreve geldiğim takdirde bunun da planlamasını yaptım. Balıkesir Büyükşehir olması nedeni ile 18 milyon yıllık bütçesi olan Erdek Belediyesi`nin 31 Mart`tan itibaren yaklaşık 45 milyonluk bir bütçesi olacak. İşte 45 milyon liranın 15 milyonunu her sene bu borçlara harcama yaparsak 10 yılda belediyenin bütün borcunu sıfırlamış oluyoruz. Geriye de her sene için 20 milyon bir bütçe kalıyor. İşte bu 20 milyonu da yatırım olarak kullanıp projelerimizi hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu. 
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ile aralarında sorun olmadığını ifade eden Sarı "Benim Hüseyin Aysan ile aramda bir sorun yoktu. Zaten dedelerimiz, babalarımız ve bizler ailece görüşen insanlardık. Bizim aramızı Cemal Öztaylan bozmak istedi. Ben yine söylüyorum kendisi ile aramda en ufak bir sorunum yoktur. Kendisinin benimle ilgili bir problemi varsa ben onu bilemem" dedi.
Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonunda Sarı, Mahalle Muhtarı Ali Aydın`a teşekkür edip konuşmasına son verdi.
Toplantı sonunda basına kısa bir açıklama yapan Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın, CHP Erdek Belediye Başkan adayı Hüseyin Sarı`ya katılımlarından dolayı teşekkür etti.       Haber : Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false