Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Zeytinli halkı Tiyatro Günlerine alıştı

Zeytinli halkı Tiyatro Günlerine alıştı

Edremit ilçesine bağlı Zeytinli Belediyesinin Kültür ve Sanat Etkinliklerinden olan 2010 yılında başladıkları tiyatro çalışmalarına Tiyatro Günleri ile devam ediyor.

Edremit ilçesine bağlı Zeytinli Belediyesinin Kültür ve Sanat Etkinliklerinden olan 2010 yılında başladıkları tiyatro çalışmalarına "Tiyatro Günleri" ile devam ediyor.
Bu seneki Kültür ve Sanat Etkinliklerinden olan "Tiyatro Günleri"nde geçtiğimiz yıl sahnelenen `Kasa Hırsızı` adlı trajikomik oyun ile toplumun ezilen kadınlarının hayatlarını trajikomik bir şekilde anlatan `Dünya Tersine Dönse` adlı oyunu ile devam edeceği bildirildi.
Yönetmen Figen Mete, "2010 yılında başladığımız tiyatro çalışmalarını hız kesmeden devam ediyoruz. Zeytinli Belediye Tiyatrosunda yaşları 7 den, 77`ye tamamı yerli oyuncular yer aldı. Eserlerdeki başarıları ise bizleri bile şaşırtıyor. Kasa Hırsızı adlı oyunumuzu turnelerle görücüye çıkaracağız, aynı zamanda da oyunumuzun film olarak çekilmesi yönünde bir teklif aldık. Buda bizi sevindirdi." dedi.
`Kasa Hırsızı` adlı tiyatro oyunu 15 Kasım 2013 Cuma günü saat 20.30 da, Akçay Belediyesi Sosyal Tesislerinde sahneye alacağını belirten Yönetmen Mete, "Kadın konulu `Dünya Tersine Dönse` adlı oyunumuzu da, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve 27 Mart Dünya Tiyatro Gününde sahnelemek istiyoruz." şeklinde konuştu..
"Tiyatro Günleri"nde sahnelenen `Kasa Hırsızı` ve `Dünya Tersine Dönse` adlı oyunda yerel sanatçılar sahne alıyor.       Enver Dolgun


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli