Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Zeytini sinek vurdu

Zeytini sinek vurdu

Güney Marmara Bölgesinde, zeytin sineği zararlısına karşı yer aletleriyle yapılan ilaçlamada başarılı sonuç alınamazken, mücadeleyi kazanan zeytin sineği oldu.

Güney Marmara Bölgesi`nde, zeytin sineği zararlısına karşı yer aletleriyle yapılan ilaçlamada başarılı sonuç alınamazken, mücadeleyi kazanan zeytin sineği oldu. 
Son gelen verilere göre üreticilerin zararının 15 milyon (trilyon) liraya ulaşması bekleniyor.
Geçtiğimiz kış mevsiminde havaların ılıman gitmesinden dolayı, zeytin sineğinin beklenen aydan erken çıktığını öne süren yetkililer, zeytin sineğinin üreticiyi 15 milyon (Trilyon) lirayı aşan zararla karşı karşıya getirdiğini bildirdi.
Bu gelişmelerin sofralık tip zeytin üretiminde önemli azaltma yaşatacağını belirten çiftçiler, ürün yokluğu nedeniyle zeytin kampanya döneminin çok erken sürede biteceğini belirttiler.
900 bin zeytin ağacı varlığına sahip Erdek-Kapıdağ Bölgesinde zeytin sineğinin verdiği ekonomik zararın ise % 60-70`e ulaşabileceği dile getiriliyor.
Bu yıl zeytin sineği için kurulan tuzaklarda yapılan sayımların 800`e kadar ulaştığını, dolayısıyla bu rakamın ürkütücü olduğunun altını çizen yetkililer, havadan uçakla ilaçlama yasak olması nedeniyle Ramazan Bayramına kadar çiftçilerin kendi imkanlarıyla yerden yaptıkları ilaçlamada yetersiz kalındığını itiraf etmeleri ise dikkat çekiciydi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli