Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Zeytin´de bu yıl kota yok

Zeytin´de bu yıl kota yok

Marmarabirlik ürün alımlarına başlıyor

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 2015-2016 ürün alım kampanyası kapsamında, 26 Ekim Pazartesi gününden itibaren alımlara başlanacağını açıkladı.
Asa, 28 Eylül´de başlayan rekolte beyan alımları çerçevesinde, 31 bin aktif ortağın % 60´ının beyanda bulunduğunu ve 38 bin ton rekolte beyannamesi alındığını söyledi.
Marmarabirlik´te kotasız ürün alım döneminin başladığına işaret eden Asa, ?Uzun süredir Marmarabirlik ortaklarını gerçeğe yakın rekolte beyanı vermeye teşvik ettik, bunun da olumlu sonuçlarını almaktayız. Bu yıl Marmarabirlik olarak kotasız alım yapacağız. Ürün alımlarını 26 Ekim´den itibaren kooperatif merkezlerinden başlatıyoruz.? diye konuştu.
Asa, alım tarihinin ürünün ağaçtaki durumu ve iklim koşullarına göre belirlendiğini vurgulayarak, şunları söyledi: ?Rekoltenin az olduğu bölgelerde, ürünün olgunlaştığı ve kararmaya başladığı görülmektedir. Dolayısıyla ortak üreticilerimizden gelen yoğun talep sebebiyle ortakları mağdur etmemek ve aynı zamanda her yıl düzenli teslimat yapan ortaklarımıza sahip çıkmak amacıyla Marmarabirlik Yönetim Kurulu tarafından 19 Ekim´de gerçekleştirilen toplantıda, kooperatif merkezlerinde ürün alımlarına başlan masına karar verilmiştir. Merkez alımlarından sonra kooperatiflerin yetki ve sorumluluğunda, köy ve beldelerde ürün alımları gerçekleştirilecektir. Ana sözleşme kapsamında, rekolte beyanı üzerinde alım yapılmayacaktır.?
Asa: ?Fiyatlar Kasım´da açıklanacak?
Ürün alım fiyatları açıklanana kadar 2014-2015 kampanyası barem cetveline göre alım yapılacağını dile getiren Asa, ?Kasım ayının başında piyasa araştırması yapıldıktan sonra, ürün durumu da göz önünde bulundurularak, alım fiyatları açıklanacak olup, ihtiyaç duyulması halinde barem cetvelinde yeni düzenlemeler yapılacaktır. Ürün ödeme planı da ürün alım fiyatları ile birlikte açıklanacaktır.? şeklinde konuştu.
Ortaklardan rekolte beyanname alımları da 30 Ekim tarihine kadar devam edecek.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Zeytin kota
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli